Jag skulle lätt som en plätt kunna leva på mackor både till frukost, lunch och middag!
Men det som min hjärna vill, det vill tyvärr inte min kropp... Och äter jag alla dessa mackor som jag så gärna skulle vilja, ja då skulle jag oxå rullat fram.. Men när suget efter något gott är som störs. Ja då tar jag mej en tripp in på google och googlar mej fram till det jag är ute efter, fast då i lite nyttigare alternativ än det som jag egentligen är sugen på...;-)
Ikväll stod det soppa på menyn och ja så klart så måste man ju ha en mjuk macka till det!;-)
Så samtidigt som den goda soppan puttrade på spisen lagade jag ett mycket gott och smidigt bröd på 20 minuter! (Receptet hittade jag inne hos 56 kilo!)
Solrosbröd (ca 12 skivor)
0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli (här tog jag fibrex och det gick lika bra. Hittade det bland de glutenfria hyllan i affären.)
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost (här tog jag några dl grekisk yoggi för jag hade ingen riven ost.)
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter. Ät och njut!
Lycka till!!
Och nej jag är inte så arg som jag ser ut på bilden. Jag bara äter och äter för att det var så gott;-)
Och mitt hår ser ut som ett råttbo... Min fläta som jag flätade i lördags sitter fortfarande i och den är väääldigt rufsig just nu;-)
Men mums. Verkar passa min LCHF light variant
SvaraRaderaJam jam! Måste ju provas! Nybakat bröd är ju sååå gott. Kram!
SvaraRaderaJag är likadan! Mitt problem är inte sötsaker, mitt problem är mackor!
SvaraRaderaSå jag kanske ska prova ditt bröd. Jag har annars ett supergott recept på ett annat nöt och för bröd. :)
Kram
Hm... jag har ju allt det där hemma. Kanske skulle provabaka lite :-)
SvaraRadera