fredag 7 september 2012

13 år som småländska

Idag för 13 år sedan satt jag vid denna tiden på en skumpig buss någonstans mellan Malung och Jönköping! Det var en mycket pirrig dalkulla som hade bestämt sig för att ta sitt pick och pack och bli småländska!
Min dåvarande pojkvän var utan jobb och på våren -99 spånade vi vad vi ville göra med våra liv och han fick då ett jobb här nere i mörkaste skogarna i småland! Så vi bestämde att det var hit vi skulle flytta, till lilla Skillingaryd!!
Sedan blev jag fast, 13 långa år har nu gått och jag kan nog säga att jag är mer småländska än en dalkulla!;-) Ja fast någon småländsk dialekt kommer jag nog aldrig att prata;-) Ja för vissa av er tyckte ju att jag pratade lite dalmål ännu häromdagen...;-)
Så här såg jag iallafall ut för 13 år sedan... Endast 19 år ung och inte med en endaste rynka inom synhåll. Nej och inga gråa hårstrån för den delen heller;-)
Jag började bläddra i mitt lilla liv. Ja alltså bilderna. Det är både häftigt, skitläskigt, fränt, ledsamt, svinroligt och en hel hop med känslor genom åren på alla korten!
Så här så jag ut på vintern -99. Permanentat hår, lite bebis hull i ansiktet och såg genast ut att vara 20 år äldre än vad jag är idag än vad jag var... Just den tiden här var ganska så tuff har jag för mej. Jag längtade hem till Malung enormt mycket. Ja jag grät mej till sömns många kvällar bara för att jag ville ge upp den här byn.
Men ju fler månaderna gick, ju lättare var det att komma in här i byn. Jag fick massor av vänner (vänner som är mina bästa vänner idag!!!) och jag fick ett fast jobb!
Idag kan jag inte se mej annat än en småländska! Sorry Malung, men jag skulle aldrig i hela mitt liv kunna flytta upp dit igen... Jag har mitt liv här med alla mina nära och kära. Nära till havet (Ja nära och nära, det beror väl på hur man ser det, men en timmes bilväg) Nära till storstäder och mycket mycket mer! I löööv småland!;-)
Som sagt så tittade jag igenom mitt liv i bilder och hittade denna... Alltså jag lovar jag är ingen försupen knarkare, heller ingen psykopat och ingen uteliggare. (Så ja nu kan ni sluta skratta;-)) Fyyyyy faaaaan säger jag bara hur jag ser ut....Vet inte riktigt hur gamla jag kan ha varit här? Kanske 20? Hur i hela världen kan man förändras så mycket på ett år???
Jag ser ju för sjutton inte frisk ut.. Och maj gaaaad, kolla in de alldeles för små brillorna och den hemska frillan...
Jag visade bilden för mina barn och de fnissade först och sedan tittade på mej med stora ögon och sa: -VEM ÄR DET????? Det är ju jag svarade jag! -Ha ha det tror vi inte på, hon såg så konstig ut, svarade det...
Så där ja lite historia från mej till er så här på fredags eftermiddagen! Och jaaaa, nu kan ni sluta skratta åt bilden....*asg* Usch jag får ångest, men det är faktiskt en morgonbild;-) *fniss*

15 kommentarer:

 1. Säger som dina barn: vem är det?? :)
  Kan inte se att det är du.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack för att du bjuder på dig själv.
  Tycker du har gjort ett toppenjobb det senaste året och tycker DU är toppen!

  SvaraRadera
 3. Varken jag eller Börje såg att det var du!!
  Vilken skillnad då och nu.

  SvaraRadera
 4. Men Jesus! Det syns verkligen inte att det är du!! Vilken resa du gjort och jäklar i min låda va du ser både yngre, bättre och gladare ut idag!
  Fredags kram från Stockholm (och ännu en so inte kan tänka sig att flytta hem även om det bara är från Stockholm till Strängnäs vi pratar om!)

  SvaraRadera
 5. Hehe Småland is the shit ;) Härlig historia du delar med dig av, alltid roligt när någon bjuder på sig själv så.

  SvaraRadera
 6. Ja, bilder från livsarkivet kan vara riktigt roligt eller sorgligt! ;)
  Flytta "hem igen" lär jag aldrig göra heller, kommer ursprungligen från Eskilstuna men flyttade till Linköping för att plugga, träffade kärleken och blev kvar. :)

  Trevlig helg! :)

  SvaraRadera
 7. Oj! Vilken skillnad! Kan inte tro att det är du! Starkt jobbat!

  SvaraRadera
 8. Jag kan INTE sluta skratta, förlåt!! DU är underbar!!

  SvaraRadera
 9. hahahahaha....va fan är det där duuu? HAHAHAHAH....SÖT! Jag dör! Lite rödvin kanske?

  SvaraRadera
 10. Haha herre jävlar hur ser du ut?? Har du haft kort hår? jisses.
  Men du, smålänska?? never. ok för att jag bott här länge och at det är bra och allt det där. Men man kan ta kullan från dalarna men inte dalarna iur kullan. Jag har minsann sett dina bider du har dalahästar hemma och det min vän har bara en äkta kulla!!!

  Du ta å pallra dig in till jönnet i veckan så tar vi en fika eller varför inte ett glas vin. :)

  SvaraRadera
 11. Oj säger jag om bilden då du har morgonrock .. är det du??!
  Bilden innan med långt hår och röd topp ser du ut som Britney Spears.
  Snygg Ä du iaf. Kul att du är nöjd med din flytt!
  /Kram

  SvaraRadera
 12. Jag är sååå himla glad att du flyttade hit å att jag fick lära känna dig,du är ju såååå underbar,det vet du ju att jag tycker.Skål på dig snygging!kram från algatan 9

  SvaraRadera
 13. *fnissar* Du är bara för härlig!
  Tröjan från första bilden kommer jag nog ihåg fr plugget?, permanent har jag aldrig sett dig i o. inte alls som på sista bilden. Konstaterat är det iaf - vi är snygga trettionånting nu - och det känns gött! Eller hur? =)
  Kram Matilda

  SvaraRadera
 14. Hahahadu är underbar!! Och nog blir du snyggare ned åren! Jag måste nog visa lite bilder från förr ja med :) kram

  SvaraRadera
 15. Haha, sötnos.
  Jag skulle faktiskt kunna toppa det där.
  Men du är modigare och lägger ut kortet.
  Jag har också haft snagg.
  Och JÄTTESTORAJÄTTEFULA glasögon.
  Vi kan säga så här.
  Jag vinner i fulhet, du i modighet. :)
  Kram snygging!

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!