fredag 19 augusti 2011

Nyttiga bars!

Jag har inte ätit godis på snart 2 veckor och det går så bra! Jag är så stolt över mej själv som kan hålla mej ifrån de där sockret, sockerhora som jag annars är;-)
Om jag ska vara ärlig så känner jag faktiskt inte det där suget som jag trodde att jag skulle göra, kan kanske bero på att jag ätit var 3:e timme och hållt blodsockret på en bra nivå?!
När suget (ändå) sätter in ibland, så knaprar jag på mitt GI knäcke, men kände igår kväll att jag behövde något annat att tugga på och gjorde en dubbel satts nyttiga bars som kommer att få sällskapa mej inatt på jobbet! (Ja alltså inte hela den dubbla satsen då;-))
De var sååå goda och jag bjöd dessa till kaffet när kära mamma var på besök i eftermiddag och de passar ypperligt att servera istället för en kaka! Kan även tänka mej att de går superbra till ett glas rött med;-) *fniss*
Givetvis är dom nyttiga, för det är Anna Skippers recept;-)

Nyttiga bars

2 dl cashewnötter alt valnötter eller blanda
1,5 dl russin
1,5 dl dadlar
1 dl riven kokos
1 msk extra virgine kokosfett (hade jag inte i mina..)

1. Mixa alla ingredienser till en tjock kräm (häll i lite äpplejuice om det behövs)
2. Forma till platta bars och lägg dem på bakplåtspapper
3. Låt barsen torka i ca 1,5 h i ugn. Ca 50 grader
(Min mixer orkade inte riktigt med den tjocka smeten så det blev några hela nötter och halva russin i, men det var bara gott!!)

Tips!
Skulle några bars bli över är de perfekta att frysas in. Man kan även rulla barsen i kokosen istället för att ha den i smeten.

LYCKA TILL!

7 kommentarer:

 1. Psst... du har en utmaning att hämta hos mig!
  Trevlig fredagskväll
  Kram

  SvaraRadera
 2. Låter gott, kanske bör prövas någon gång! Tack för tipset /Essi (essi38.blogspot.com)

  SvaraRadera
 3. OJ, 2 veckor!! Bra jobbat!!
  Hoppas natten går för sig med lite gott med sig då!
  PUSS!

  SvaraRadera
 4. Dessa måste jag verkligen prova, fast dadlar har jag aldrig smakat. Superduktiga du som klarat det så bra, skulle också behöva ta tag i mitt sockerberoende. KRAM!!!

  SvaraRadera
 5. Jag trodde det stod nyttiga bajs....:-)

  Ska nog prova på de där...jag försöker också tänka nyttigt!

  SvaraRadera
 6. Hahaha. Sockerhora. Roligaste jag läst i dag tror jag.

  SvaraRadera
 7. Jag var också en sån där "sockerhora" (fniss, vilket uttryck..) och käkade godis dagligen,men från maj och ca 10 veckor hade jag totalt godisstopp. Det gick jättebra och nu får jag äta godis men är inte sugen längre så det blir bara ett par bitar någon gång. Övrigt sötsug har också minskat. Så när alla kollegor klagar över semesterns viktuppgång så har jag i stället minskat ett par kilo utan ansträngning.
  Så lycka till, det går jättebra!
  Kram

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!