måndag 8 augusti 2011

Läkarbesök!

Morgonen började helt kaotiskt här hemma... Ställde klockan på 08:30 trodde jag. Men hade ställt den på 9:30 istället och klockan 11 skulle vi infinna oss inne i Jönköping hos läkaren. Det blev fart på oss sömntutor och i med frukost snabbt och iväg till mormor och lämna de minsta och så i full fart in till  Jönköping! Vi hann, men det var på håret... *pust*
Idag var det iallafall dax att kolla Douglas astma. Han har inte tagit sina puffar på hela sommaren och det har gått superbra utan dem. Men idag på testet visade de sig att han behöver ta dem igen och vi ska på återkontroll igen i oktober för eventuellt starkare medicinering!
Här står han och sköterskan och skall försöka blåsa ut elden på skärmen. Han var superduktig trots att han inte orkade blåsa ut den en endaste gång.... Men lika glad var han för det;-)
Vi går inne i Jönköping på Lejonungen. En privatklinik för barn som drivs genom landstinget och dom är helt suveräna där!
Läste i tidningen att om man ammar sina barn så riskerar barnen mindre att få problem med sina luftrör. Kan säga att det är rena bull shiten. Har ammat alla mina 3 och alla 3 har mer eller mindre problem med sina luftrör. Så jag undrar just vad dessa forskare gör när de forskar? Ger icke ammande mammor dåligt samvete eller? Ja man kan ju undra iallafall;-)

7 kommentarer:

 1. Ja verkligen, Den där jävla amningshetsen....Usch!

  SvaraRadera
 2. Jag håller DEFINITVT med om att man själv ska få välja om man vill amma eller inte, utan att någon hetsar om det ena eller det andra!

  Däremot kan det kanske vara så att risken MINSKAR även om den inte försvinner helt? (Bara spekulationer). :-)

  Skönt att det känts bättre under sommaren i alla fall. Kan de växa bort, har ni frågat det? Eller kommer han ha det som vuxen också?

  Kram V

  SvaraRadera
 3. Vi får hoppas att hans astma blir bättre och växer bort. Klart att amningen inte tar bort risken för besvär med luftvägarna, men om du inte hade ammat dina barn så kanske de hade haft större problem med luftvägarna. Men visst det är upp till var och en om man vill amma.
  Roligt att ni är nöjda med lejonungen. Jag har hört många som är nöjda med dem, tyvärr så är inte vi nöjda med dem. När vi har varit där med minstingen så har det ställts diagnos på hennes problem utan att man ens har undersökt henne.
  Kram Johanna

  SvaraRadera
 4. Vill bara önska en trevlig dag.

  kram

  SvaraRadera
 5. Konstigt! Amelia hade oxå en tid hos läkaren klockan elva idag:)!

  SvaraRadera
 6. Hej! Är ny läsare...sen du var med i den stora lokaltidningen...och vill gärna ge mina erfarenheter i frågan. Har inte ammat mina två killar. 6-åringen har inte några som helst problem med luftvägarna, 4-åringen däremot har haft lite grand och även medicinerat. Han fick dock problem med luftvägarna pga att han fick en rejäl förkylning knappt 3 månader gammal.Läkarna menade då att han fick bekymmer för att han var en ganska stor bebis (4,400g), vilket gör att lungorna inte fick så bra utrymme och inte pga att jag inte ammat.
  Oj, det blev ett långt inlägg i debatten! Himla trevlig blogg du har, återkommer allt som oftast!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Ja du, det där med amningen är ju ett STORT kapitell för sig... Och eftersom jag litar fullkomligt på vår förra bvc sköterska så hel-ammade jag Ellen så länge det bara gick eftersom vi andra i familjen har astma skulle risken vara mindre för att hon skulle få det. ÄN är hon frisk.
  Peppar peppar...

  Synd att Douglas blivit sämre igen men tur att medecin finns!! Vi ska iväg med Axel i början av sept. och hoppas också att vi kan testa vara utan "kvälls-puffen". Vi får se vad dom säger..
  KRAM M

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!