onsdag 10 augusti 2011

Avslagen framtand....

Jag sitter här med ett fruktansvärt dåligt mamma samvete... Efter frukosten gick vi som vanligt in på toan och skulle borsta gaddarna. Fabian som alltid klättrar upp på toan och står och hänger över handfatet gjorde som vanligt så även idag... Han stod där med tandborsten i handen och så ramlade han rakt ner i klinkersgolvet... Han grät, men inte jättemycket och jag märkte inget förrens vi skulle äta lunch att där fattades en bit från hans lilla framtand...
Imorgon ska vi till tandläkaren och jag hoppas innerligt att de kan fixa hans lilla tand, utan att de behöver dra ut den. Hoppas verkligen inte att hans "vuxentand" inte heller har blivit skadad av smällen... Vet ni kanske hur de brukar göra?
Hade detta hänt Alfred så hade jag faktiskt inte varit förvånad, för han är både högt och lågt;-). Men att det händer Fabian...
Men ja det är väl bara att börja vänja sig nu att det faktiskt kan hända små olyckor på mina små älsklingar, men det är svårt ändå att vänja sig...
(Ha ha, kolla förresten in hans små huggtänder som han har i sin mun, han skulle kanske ha blivit en liten drakula med dessa vassa hörntänder..*fniss*)

8 kommentarer:

 1. Nejmen liten. Hoppas att dom kan laga det på ett bra sätt i morgon!!

  SvaraRadera
 2. Ajaj stackarn!
  Hoppas verkigen dom fixar det imorgon!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej igen :) De kommer förmodligen inte göra nått hos tandläkare, Melvin har en bit avslagen men eftersom tanden sitter fast igen och inte blivit missfärgad så får den va tills den ramlar ut. Tandläkare sa att det ska mycket till för att anlaget till den nya ska skadas och det kan de ändå inte se än.
  Så lycka till och ge lille Fabian en extra kram :) Kram Emma M

  SvaraRadera
 4. OOps, kunde hänt vem som helst...

  De mönstrade kläderna är från POP, har börjat handla där en del. Synd bara att det är så dyrt! Den turkos jackan är från Åhlens-rean, desto billigare :)

  Kram

  SvaraRadera
 5. håller med övriga, kunde ha hänt vem som helst!
  Min Fabian slog också ut en bit av tanden då han var kring året. Vi var till tandis men de gjorde inget åt det och riktiga tanden vart det heller inget fel på :) Så du behöver nog inte oroa dig!
  Kram

  SvaraRadera
 6. ja fråga mig, vår stora 6 åring fick dra ut 2 fram uppe när hon va 3.5 år. Krockat på dagis med en kompis. Tandläkaren röntgar, och kollar hur det ser ut. Ivårt fall skickade dom remiss till speciallist tandis som tog beslut att dra ut båda, då den ena hade en skit ful splitter frakur på rötterna. och för att inte chansa drog man ut båda, man vill inte riskera att dom permanenta blir skadade.
  Tanden kommer om det är skada på rötterna blir missfärgad / brun, grå typ. Men det där ser dom imorrn. :-) Laga den skadade biten gör dom nog inte....låter det va är min gissning!

  SvaraRadera
 7. Missfärgningar (död tand) syns inte förrän senare. Jag skulle tro att de inte gör något med mjölktanden.
  MEN! Gör en skadeanmälan till försäkringsbolaget ifall det skulle visa sig senare att "vuxentanden" har blivit skadad, för då gäller försäkringen!

  Vi gjorde det nu i somras när mellansonen slog i de fyra framtänderna i överkäken i metallramen på solstolen. Syntes inget och tandläkaren såg inte heller något "fel" men skadeanmälan till Folksam gjordes. Skrev "inga synliga skador" på anmälan (efter samtal med en handläggare på deras kundtjänst).

  SvaraRadera
 8. Åh stackars :(
  De kommer inte göra något med tanden eftersom det är en mjölktand.
  Tindra har slagit ut en exakt liknande bit på en av sina permanenta tänder, och inte heller den fixade de nu. Tänderna ska växa färdigt först, så att de sen kan se hur mycket och om den ens behöver fixas till.

  Men som sagt - anmäl till försäkringsbolaget!! Vi fick 10 papp för att täcka ev kostnader framöver.

  Kram ♥

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!