onsdag 3 augusti 2011

Paddling!

Igår var vi ute och paddlade kanot i nästan 7 timmar. Ja om man förstås räknar med alla stopp vi hade för både mat, dryck och bärning;-) Vädret var kanon när vi åkte hemifrån, inte ett moln så långt ögat nådde. Men ju längre vi paddlade ju mer moln kom det och när vi precis kom fram till stället vi skulle bli hämtade så började det att regna. Snacka om att vi hade tur;-)
Det är såå vackert där vi paddlade och sträckan igår blev omkring 1,5 mil. Eller snarare 3 mil för oss, för vi körde zickzack hela vägen;-)
 Alldels tyst i skogen, en härlig känsla att bara höra paddeltagen (och mitt flåsande;-))
Barnen skötte sig exemplariskt bra i kanoten. Var lite rädd att de minsta barnen skulle falla i tristess och inte ville åka kanot mer. Men Alfred han tyckte att det var så sövande så att han till och med somnade i kanoten;-)!
Fikat intogs i en kohage och lite skrajesen var jag allt att en stor ko skulle bli sugen på vårt fika. Lyckligtvis slapp vi dem;-)
Det var extremt lite vatten i ån i år så det blev mycket i och ur kanoten och mycket lyft. *harkel* Grabbarna stod mest och tittade på medans vi tjejer fick kämpa...;-)
På några ställen stannade vi och då fick givetvis barnen pröva hur varmt det var i vattnet. Och att bada i flytväst är ju sååå roligt att bada med, då slipper man ju simma;-)
Från början i vår planering tänkte vi campa och sova över i tält. Men vi blev varnade för mycket knott och mygg så vi avstod då detta. Tur var nog det, för ju längre det skred mot kvällen så började mycken äta på oss alla...
Att paddla med barn är verkligen något som jag kan rekommendera!!

5 kommentarer:

 1. Vilka jättefina bilder!!!

  Ser så härligt ut, kram/Madde

  SvaraRadera
 2. Så mysigt det ser ut!! Kohage, det hade jag aldrig vågat :), tycker kor är läskiga.

  SvaraRadera
 3. åh! Vilken inspirerande utflykt! Skriver det till: Att-göra-med-barnen listan och även Vilken-blogg-jag-fick-tippset-från-listan!

  KRAMAR!!!

  SvaraRadera
 4. Men du... vart var ni & paddlade någonstans?? Vad kostade det att låna kanot??

  SvaraRadera
 5. Åh jag älskar att paddla! Och ni verkar ha hittat ett perfekt ställe för ändamålet. :)
  Kram

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!