tisdag 9 augusti 2011

Store Mosse!

Vi har spenderat vår eftermiddag i fina nationalparken Store Mosse! Vi gick en liten slinga i den burriga skogen där både tomtar och troll bor;-)
På vägen fanns det små skyltar som man kunde läsa för barnen. Här har Douglas börjat räkna hur gammalt detta trädet var när det föll....
Han räknade och räknade, till slut fick mormor hjälpa till. Men de kom ändå inte fram till hur gammalt det var. För att räkna 139 små linjer, det är inte de lättaste;-)
Innan regnet kom gick vi igenom trollskogen....
Och kom fram till Store Mosses naturrum! En byggnad som jag gärna hade flyttat in i på stutts;-) Även om det var furu överallt så skulle det faktiskt inte rört mej i ryggen;-) Byggnaden var såå skön och en stor underbar öppen spis i mitten av huset!
I ett av rummen fanns det olika skelettdelar från djur, där barnen kunde klämma och känna precis som de ville! Även förstoringsglas och stora fina mikroskop fanns det där som barnen kunde studera små flugor!
Mitt i byggnaden står en stor uppstoppad björn! Barnen var alldels fascinerade av denna. Men den stod som tur var så långt upp så man fick bara se, men inte röra;-) Annars hade nog risken varit att denna unga lilla herre hade tagit sig en ridtur på den stora bruna björnen;-)
Bajs fanns där i olika upplagor;-) Stora, runda, små tjocka och korta. Fabian tog sig ett sug på en rådjurs bajs, men han spottade ut den ganska omgående;-) *fniss*
Springa fick man göra hur mycket man ville där inne, tror jag.... Det var iallafall vad barnen gjorde;-) *blink*blink*
Men så kom ju det tråkiga regnet... (Som vanligt när man har roligt...) Vi tog skydd i fågeltornet, men såg dock bara en endaste liten trana 1000 meter bort;-) Förmodligen skrämde vi bort varenda liten fågel som besökte myren med alla barnens skrik;-)
 Ja även här skulle jag kunna tänka mej att bo, sååå cooolt!!
Ännu inget regn här hemma, men en STOR regnbåge visade sig på himlen! Tror jag ska bege mej ut och leta upp skatten. Jo för vid regnbågens slut sägs det ju att det finns en stor skatt och den hade faktiskt suttit fin fint att hittat nu;-)

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag heter Josefine Jacobsson och jag och två vänner, Sara och Linnea, arbetade på ett barnhem i Indien under 2010. Under vår tid där uppdagades en verklighet av grov barnmisshandel, förtryck och förnedring av se nära 100 barnen som bor där. Trots våra rapporter och uppmaningar vänder de stora svenska bidragsorganisationerna andra kinden till. Vi är nu desperata och behöver hjälp. Genom att uppmärksamma allmänheten på fallet så hoppas vi att de svenska organisationerna kommer att tvingas till att ta sitt ansvar.
  Jag skulle därför vilja be om din hjälp att sprida vårt budskap och våra barn.

  Om du har några frågor så kan du skriva till oss på lotusbarnen@hotmail.com eller titta in på bloggen lotusbarnen.blogg.se .

  Det skulle betyda så mycket om du skulle vilja länka oss.

  Lycka till med allt!

  Kram

  Josefine

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig dag ni verkar haft! Så kul att hitta på något! =)
  Trist med regnet men men...
  Kram på dig

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!