tisdag 22 oktober 2013

Sömn och nattskräck...

Barnen är helt slut på kvällarna och har vi inte lagat kvällsmaten innan 18:30 så kan det gå så här, man somnar på bordet!
Ikväll hann Fabian inte ens äta kvällsmat. Han somnade när vi lagade mat och innan klockan 18:30 kom John Blund och tog han till drömmarnas land!
Måndagar och tisdagar är fullt ös medvetslös här hemma. Vi hinner bara hem och vända för att sedan bege oss till gymporna och hem igen, så kanske inte så konstigt att dom är trötta...
Så ikväll blev han utan kvällsmat, vi får väl se om han vaknar snart och skriker ilsket efter mat...
Jag förstår honom att han är så trött... Hade jag oxå fått så hade jag oxå satt mej och somnat vid bordet vid den tiden;-)
Alfred är oxå en liten sömntuta... Somnar gärna tidigt på kvällarna, men vaknar med tuppen och är pigg som en lärka innan vi andra vet vart vi ens har våra rumpor;-)
Tänk vad denna lilla kille krånglat sig genom många nätter och många år. Ett under att man inte bröt ihop där när han var som värst på nätterna, samtidigt som Fabian var nyfödd. Fick jag ihop 2 timmars sammanhängande sömn så var jag glad...
Men tänk, sånt där glömmer man bort och nu sover han oftast hela nätterna. Så ni där ute som har jobbiga nätter och jobbiga barn. Det vänder tids nog, jag lovar! Dock kommer han oftast tassande varje natt och kryper ner med sina iskalla fötter mot min varma kropp!
Han har därimot fått något slags nattskräck. Han vaknar ALLTID efter bara ett par timmars sömn och gråter helt hysteriskt och det går inte ens att få kontakt med honom. Vi får sitta och med honom i knäet, lugna honom och prata lugnt. Men det är väl en fas i livet som han ska gå över och snart hoppas jag att det blir bättre, just för hans skull! Eller hur länge kan det pågår sån där nattskräck?
Vi får verkligen "egentid" på kvällarna! Ja ja jaaaaa, jag vet. Egentid är tydligen inget som man ska ha enligt vissa. Jo det har jag läst i massor av artiklar. Men vet ni, det skiter jag i! Vi vuxen behöver egentid och barnen behöver sin sömn och då blir det egentid för oss, så de så!;-)

En söt liten pojke på 4 år gjorde min dag när vi var på gympan ikväll!. Jag hjälpte honom när han tar tag i mina händer och tittar djupt i mina ögon: -Åh fröken, vilka vackra rosa naglar du har!
Hoppas den pojken tar med sig sina underbart charmiga kommentarer senare i livet, då kommer han att få många söta tjejer efter sig;-)!!! Han gjorde iallafall min dag den härliga killen med sin kommentar!;-)

5 kommentarer:

 1. Hej jag tycker också det är viktigt att få egentid för oss vuxna fast många tycker det inte. Vad härligt att somna vid köksbordet då är man verkligen trött, hade jag oxå kunnat just nu känns det som.
  Ha en trevlig kväll kram A

  SvaraRadera
 2. Hej jag har nu en tävling på min blogg www.sofibergstrand.devote.se där man kan vinna ett smycke till sin skötväska.
  Det kommer att finnas fler varianter till försäljning senare.Perfekt även som gåva.
  Tipsa andra mammor :)

  SvaraRadera
 3. Hej! Jobbigt när barnen har sömnproblem. Jag hade själv nattskräck när jag var barn, började runt femårsåldern och sista gången jag hade det var jag runt tolv år... Det går ju över som tur är. Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
 4. Klart man behöver egentid!! Vissa som ska vara så perfekta föräldrar och endast leva för barnen hävdar väl det men sevärd väl bara martyrer. Fick jag inte egentid så skulle jag DÖ.

  SvaraRadera
 5. Jag hade inte levt idag om jag inte hade haft min egentid lite då och då.. eller jag hade i alla fall bott på nån låst avdelning nånstans..

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!