måndag 9 januari 2012

Man tager vad man haver....

Dagens lunch bestod av detta... Stekt ägg, keso, gravad lax, tomat och paprika! Ja man tager vad man haver när kylskåpet gapar tomt... Jo då det var faktiskt godare än vad det kanske ser ut;-)
Just nu har jag idé torka på mat... Ingen inspiration i att hitta några nya maträtter... Hade jag bott ensam så hade mina måltider bestått av vatten och knäckebröd;-) Ja jag sa ju att jag hade idé torka;-)
Men nu är jag inte ensam tack och lov! Nej jag har 3 barn och en sambo att mätta oxå;-) Så det är bara för mej att få igång den där mat inspirationen varken jag vill eller inte och ge sig iväg och handla!
Har skrivit en matlista för 2 veckor framöver, här kommer den ifall någon har idétorka med;-)
Dela gärna med er vad ni ska äta den här veckan! Den listan kan ju jag sno om några veckor;-)

Vecka 2
  • Måndag: Stekt strömming som jag fyller med kaviar och dill. Pannerar och steker. Till det serveras potatismos/blomkålsmos
  • Tisdag: Köttfärssås och spagetti/ Kokt blomkål
  • Onsdag: Kycklingwok och ris/blomkålsris
  • Torsdag: Kokt torsk, ägg och dillsås och till det kokt potatis /kokt blomkål
  • Fredag: Ja den kvällen får Jonas själv hitta på något eftersom att jag jobbar;-)
  • Lördag: Samma här;-)
  • Söndag: Pannkakor/kesoplättar
Vecka 3
  • Måndag: Köttbullar, hemmagjorda förstås, brunsås och potatis/kokt blomkål
  • Tisdag: Soppa, vet ännu inte vilken? Några förslag?
  • Onsdag: Köttgryta och potatis
  • Torsdag: Kålpudding
  • Fredag: Ja som vanligt får Jonas bestämma;-)
  • Lördag: Även här;-)
  • Söndag: Stekt lax med kall sås gjort på CF, stenbitsrom, rödlök och dill. Till det potatis/blomkål
Ja om ni ser... Väldigt klassiska maträtter;-) Ge mej inspiration!!! Och ja, förmodligen kommer jag att dö den stora blomkålsdöden;-) Och nej, faktiskt så tröttnar jag inte på det och tur är väl det! Men smaken är ju som baken, delad;-)

11 kommentarer:

  1. Hej där=)) Tack för matlistan, den tog jag och skrev av=)) Har även jag torka när det gäller maten:(( Men jag ska nu köra dina 2 matlistor..
    Hej hopp vad enkelt det blev hi hi hi! Btw: vad snygg du var i dagens outfit;)) Gillar tunikan jätte mycket. Önskar dig en fin fortsättning på dagen trots kylan som nu slagit till:(( Tänk, aldrig är man nöjd;)Kram till dig

    SvaraRadera
  2. Tack för tipsen! Något tips om du mot all förmodan tröttnar på blomkålen så smörstek vitkål och droppa över lite sambal oelek. Jättegott alternativ!
    /Malin vgd

    SvaraRadera
  3. oh, jag har ju 1000 tips på min sida :)
    ska fixa ngt bättre såman kan se mer av maten. lättare.
    svampsoppa och sparrissoppa älskar vi här :)

    SvaraRadera
  4. Fy vad trist det är med vardagsmiddagar när man har idétorka.
    Men vad gott med strömming, det är bara jag som äter det så det tillagas typ ...aldrig..
    Soppförslag; kanske en gulasch-soppa (på köttfärs, men det kanske inte passar mellan köttbullar och annat kött?)
    Kram

    SvaraRadera
  5. Googla på Falsk fläskfilé :) Kokt potatis och en rejäl grönsallad med fetaost :)

    SvaraRadera
  6. Du kör med blomkål - här hemma kör vi med broccoli :-)

    SvaraRadera
  7. lasange, köttfärslimpa fylld med kantarellost o bacon, panerad fisk m remouladsås, fläsk o löksås, kålsoppa m frikadeller, salami o fetafyllda kycklingfileér ja det va några förslag ;)

    SvaraRadera
  8. DU har tre barn och sambo att mätta??
    Karro.... Säg till karl´n att laga mat! Vill han inte bli make, kan han väl åtminstone bli kock?! :-D

    SvaraRadera
  9. Tack för de tipsen!!! Kommer sno en hel del! =)
    Jag har nu ikväll gjort köttfärssoppan som vi älskar. Sen har jag gjort en vinbärsstek så vi har lunch två dar i alla fall. Sen kan jag också tipsa om kycklingsoppan med pasta som vi också brukar göra. Alla mina recept hittar du givetvis under "mumsiga recept" på min blogg!! =)
    Kram kram på dig snygging!!

    SvaraRadera
  10. Tack för tipsen!!! Jag har köpt boken GI-dag för dag, där är det en massa bra mattips! (skriver ner några ibland när jag blir riktigt imponerad också!) funderar på hur man ska komma att undvika den stora blomkålsdöden just, även om det i nuläget är galet gott med blomkålsmos just... för några år sedan gjorde jag en variant på hälften blomkål, hälften broccoli... det blev också väldigt gott! Tips på soppa som passar både dig och familjen... köttfärssoppa och till barnen slänger du i makaroner, creme fraich till till er vuxna... jag älskade köttfärssoppan i skolan, kanske är därför jag tycker det verkar så gott!

    SvaraRadera
  11. Hejsan! Mysig blogg du har. Läste att även du har idétorka vad det gäller matlagning... Hemkunskapena recept är underskattade tycker jag. Under mina år som elevassistent så var jag med "min" elev på dessa lektioner och fick en hel del tips på enkel vardagsmat. Bla. en god köttfärssoppa som jag kan tipsa om. Eftersom eleverna på dessa lektioner ofta är indelade i grupper om 2-3 st så är blir det ju inte jättemycket mat beräknat på receptet, men man kan ju dubbla och tredubbla beroende på hur mycket man vill ha. Jag brukar göra storkok på denna soppa och sedan frysa in. Perfekt för dagar då tid och ork tryter :-)

    Köttfärssoppa

    ½ purjolök
    1 morot
    1 palsternacka
    1 medelstor potatis
    5 dl vatten
    1 köttbuljongtärning
    margarin till stekning
    75 gr köttfärs
    2 msk ketchup
    salt och svartpeppar
    1 kvist persilja

    Riv morot, palsternacka och potatis grovt och skiva purjolöken (jag brukar riva allt i matberedaren) Stek färsen i en gryta stor nog att rymma soppan. salta och peppra efter smak.

    Häll på vattnet och häll i alla grönsaker samt buljongtärningen. Häll på ketchupen. Jag brukar ta ganska rejält med ketchup, det ger god smak. Rör om så att allt blandas. Låt soppan koka ca 10 min under lock, smaka av om du behöver tillsätta mer salt eller dyl. Klipp persilja över. Servera med en god ostfralla.

    Lycka till!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!