onsdag 11 januari 2012

Bananchips!

När jag ändå är i farten och gör mina äppelchips var och varannan dag så gav jag mej på och gjorde bananchips igår!
Ja alltså jag gjorde inte den lätta och onyttiga sorten genom att fritera dem och hälla på lite socker... Nepp jag ugnstorkade dem... Och ja det var de bökigaste jag varit med om...
Jag skivade bananerna med en osthyvel, la sen ut dem på en plåt. In i ugnen på ca 75 grader och så ställde jag klockan på en så där 4 timmar... Efter halva tiden vände jag på dem och då var de fortfarande kladdiga... Efter ca 5 timmar vände jag på dem igen (fortfarande kladdiga) och höjde tempen till 100 grader och lät dem stå inne i en timme till! Sen så var de klara efter så där 6½ timme och då var jag såååå grymt sugen på att få ta mej en tugga av dessa bananchips!
Men jag kan nu inte bestämma mej om jag tycker om dom är goda eller inte?? Tycker att de är svinäckliga, samtidigt som jag tycker dom är skitgoda. Lite som en skräckblandad förtjusning;-)
Alltså själva konsistensen är hård när man tar dem i munnen. Men när man har tuggat på dem ett tag så blir de liksom som sega karameller... Ja de är lite svårt att beskriva...
Men dom är superbra mot sockersuget... Japp för så fort jag blir lite sugen så tar jag mej en så där 2-3 chips och då stillar det mitt sug för ett tag helt!
(Alltså jag tycker nog att de är rätt så goda ändå, ja för de 3 bananerna som jag torkade igår är snart slut i skålen;-))
Hmmm undra vilken frukt jag ska prova på att torka härnäst? Päron kanske!?;-)
Mina torkade bananchips är i vilket fall som helst bra mycket nyttigare än de man köper. Ja för de där naturgodiset är inte ett dugg nyttigare än vad ett vanligt godis är;-) Nej de är nog en massa härligt socker på de där torkade bananerna...;-)

2 kommentarer:

  1. Hahaha !!! jag älskade äppelchipsen, men banan varianten hoppar jag nog över... Päron däremot låter spännande !! :) Kram

    SvaraRadera
  2. haha vilket härligt inlägg!!! Fryst banan är galet gott! Jag brukar dela en banan mitt på och sedan på längden, lägga de fyra delarna i en plastburk och ställa i frysen... smaskens! Nektariner är gott att torka (nu är det ju iofs inte säsong för just nektariner, men kanske ändå!) Mango borde vara smaskens också... kanske även papaya... och ananas... och kiwi... jag äter inte frukt alls just nu så jag går tydligen igång bara på tanken... kram kram!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!