söndag 29 januari 2012

Hjälp mej...

Nu skulle jag vilja ha hjälp av er som kan detta om träning, kosttillskott, mat och protein;-)
Jag har länge funderat på att köpa typ proteinpulver som jag kan ta efter att jag tränat och som jag även kan ta när man kanske inte har ett mellis inom räckhåll...
Idag i stan hoppade jag in på hälsokosten. Jag köpte med mej 5 olika smaker av dessa bars och jag frågade tanten som jobbade där om de... Men nja jag vet inte riktigt om jag kan lita på henne... Hon hade några år på nacken, närmare bestämt 100;-)
Enligt henne kunde man äta dessa typ till mellis, efter träningen och ja om jag är sugen på något. Jag frågade om jag skulle äta en eller en halv. Men ja ät du en hel... Kände att jag absolut inte blev klokare och jag tänkte titta på lite pulver och andra grejer. Men nej... Jag valde att skippa det;-)
Surfade runt på lite försäljningssidor nu av såna där pulvergrejer och bars. Men nej jag fattar inget, tycker allt låter så himla bra...;-)
Jag skulle vilja äta typ något fettförbrännande, mättande och något som gör min kropp bra och snygg;-)
Så nå? Ni som kan detta med tillskott. Vad bör jag välja?;-)
(By the way... Dessa bars var underbart goda;-) Tog mej ett litet smakprov innan!)

23 kommentarer:

  1. Jag har inte testat de där.. Men Gainomax har en gudomligt god bar (finns fler men jag gillar bara en;)) den i toffe. Som godis, fast med hög proteinhalt.
    Den mumsar jag som lunch när jag inte hinner få i mig något annat eller som mellan bara.
    Holistic proteinpulver tycker jag oxå är bra. Finns å köpa på hälsokosten. Jag brukar blanda m lite yoghurt å mjölk.

    Kolla så det du stoppar i dig har mer proteiner än kolhydrater. För mycket kolhydrater som man inte förbrukar brukar vara det man går upp av ;P

    Lycka till!

    SvaraRadera
  2. http://www.gymgrossisten.com/1/sv/artiklar/cla-fuel

    http://www.gymgrossisten.com/1/sv/artiklar/hmb

    http://www.gymgrossisten.com/1/sv/artiklar/100-whey-protein-fuel


    Jag äter dessa tre.. skippar barsen, åt det förut..men det blev lätt ett substitut för godis.. och ja, en bar har mycke protein och ja man lägger lätt på sig.. lättare med pillrerna och pullver.. för så goda e inte shakerna :P

    Kram Sanna

    SvaraRadera
  3. Som mellis, skulle det vara! (stavelse korrigering:))
    Får nästan testa de där om de är så goda :D

    SvaraRadera
  4. Jag är inte jätteinsatt, för jag försöker få i mig så mycket protein så möjligt efter träning genom min vanliga kost.

    Däremot, om jag SKULLE testa något skulle jag ta proteinpulver (t.ex. nåt sånt som Sanna tipsar om ovan). Betydligt mer protein och mindre kolhydrater än det är i "barsen"!!!

    Många blandar i pulvret i olika mjölk/yoghurtbaserade smoothies.

    SvaraRadera
  5. Sånt är så svårt! En vän till mig äter sådana där bars istället för en eller två måltider. Alltså inte middag utan mer mellis. Är du inte färdig med din viktnedgång? Kram!

    SvaraRadera
  6. Ingen aning! Visst var jag till stor hjälp? :D

    SvaraRadera
  7. herregud jag har verkligen ingen koll :S oftast tränar jag just innan lunch och äter då alltid lunchen direkt efter. om jag går en prommis på kvällen tycker jag inte direkt att jag behöver ngt extra...mellanmål äter jag sällan,det blir en frukt :)

    SvaraRadera
  8. Jag äter alltid en halv bars efter jag tränat, tycker det räcker. Baren hjälper till så att musklerna ökas eftersom de innehåller protein.. Mycket goda med :)
    kram Jennie

    SvaraRadera
  9. Jag brukar käka typ nutrilette eller Allevo bars som mellis 1/2 då alt. en hel om jag byter ut en hel måltid. Efter träning e nog proteinbars som dom du köpte bättre... Lycka till! Kram

    SvaraRadera
  10. Bars innehåller ofta mycket onödiga kolhydrater (socker) och jag skulle snarare rekommendera mellanmål som keso eller kesella. Blanda gärna med proteinpulver (whey 100) och då helst utan sötningsmedel. Proteinpulver är bra ersättning men protein bör helst komma from kosten i form av kyckling, ägg, tonfisk, keso osv. Jag äter själv proteinpulver tillsammans med kesella och t.ex. hallon och tycker att det mättar bra. Men framför allt försöker jag att få till mkt protein genom kosten.

    SvaraRadera
  11. En intressant artikel tycker jag.
    http://www.aftonbladet.se/halsa/article10184384.ab

    SvaraRadera
  12. Till mellis på eftermiddagen äter ja detta: proteinpulver whey 100(gumgrossisten) 1msk linfrön, 1msk gojibär, 1dl blåbär, hallon eller vad man gillar för bär, 1dl kokosmjölk och lite vatten om det behöver spädas ut:)detta äter ja innan eller efter träning och detta är ett bra alt till mellis när man tränar mkt:)

    SvaraRadera
  13. Ska inte påstå att jag är någon direkt expert på ämnet. Men i grunden så är väl proteinpulver mest till för dem som vill lägga på sig muskler och vikt. Om du börjar med proteindrinkar och liknande tillskott så innebär det faktiskt att du stoppar i dig mer kalorier. Vill du gå ner i vikt tror jag inte att proteindrinkar hjälper. Det finns inget som slår en bra och balanserad kost, så enkelt är det. Många har en väldigt stor övertro till proteindrinkar och tillskott och ser nästan val av kosttillskott som det viktigaste när dom ska börja träna, inte själva träningen.
    Vill du lägga på dig muskler så köp protein men räkna med att du får några extra kilon på köpet som inte är muskler. Vill du gå ner i vikt, kör på sund kost!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ca 120 kcal på en portion (kan skilja lite). Det går du garanterat inte upp i vikt av.

      Radera
    2. Jag äter 6 mål/dag... varav 2 e mellis beståendeav protein pulver... tränar styrka och kondition.. Fick vincent 110128 vägde då 92kg.. idag väger jag 66kg :)

      Radera
  14. Om bars, om det krisar ja, men de innehåller mkt kolhydrater också och kan lätt bli istället för godis, och det är ganska många kalorier i.
    om man äter en bra kost så behöver man inte tillskott om man inte är ute efter att bygga muskler och lättare ska få i sig alla gram protein som behövs. att dricka en proteindrink mättar ju inte lika mkt som att trycka i sig massa torsk och kyckling. Proteinrikt mellanmål kan då få genom att göra en smoothie på lättkesella eller blanda lättkesella eller keso med tinade bär. Ett tips om du ska iväg är att lägga i frysta bär i en burk med lättkesella, då håller den sig kyld tills du ska äta. Annars kan du ha något ägg i väskan, de håller sig, det har jag med mig. Nackdelen är att man kan lukta lite ägg^^

    SvaraRadera
  15. Håller med dig Alex!!
    Puss/mamsen

    SvaraRadera
  16. Läs detta och kontakta sen en Oriflame-representant (finns att söka fram på oriflame.se)
    http://se.oriflame.com/products/show-wellness.jhtml?tag=NBS2

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alldeles för mycket kolhydrater för att göra nytta som "proteintillskott"!

      Radera
  17. Det är klart att man inte går upp av bara 120kcal. Problemet är ju bara att dessa 120 adderas till alla andra kalorier du äter under dagen. Lägger du till proteindrinkar/bars till din kost så ökar det helt enkelt ditt dagliga intag av kalorier och vad gör kroppen med de kalorier den inte förbränner?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Måste ju bara säga att man ska, om man vill minska i vikt äta var 3 timme för att hålla igång förbränningen och äta ca 1500 kcal/dag.. och givetvis ska man träna, styrketräning med många rep ex 15x2... samt kondis så klart.. men styrketräning förbränner en längre tid efter avslutad träning än kondis träning.... 1 glas vatten/vaken timme...

      Kram

      Radera
  18. Ska ut o springa nu men kommer in o svarar sen =) Kram!

    SvaraRadera
  19. Har bara skummat igenom kommentarerna och vissa är vettiga medans andra kan tas med en nypa salt.
    Först och främst. Kalorier IN och UT, okej. Man går inte upp i vikt av att ersätta en måltid/mellis med en proteinbar, tar man dom däremot UTÖVER sin vanliga kost, ja då har du ett överskott.
    Jag äter både bars och dricker pulver. Precis som många skriver här är det mkt kolhydrater i barsen (i förhållande till protein) därförgre och tar jag barsen innan ett pass, eller ersätter en måltid eller efter två klasser då jag har förbukat mer. Visst fungerar det för att stoppa ett sötsug men behöver man verkligen en hel då med närmare 200 kcal? Ta en halv + ett ägg kokt istället.
    Proteinet hjälper kroppen att bygga muskler ja men framför allt ger det också en högre och längre mättnadskänsla. De flesta bars från bantningsföretag (tex allevo, nutrilette, naturdiet etc) inneåller massa skit och OM man ska käka barsen så rekomenderar jag att gainomax proteinbarer (inte de vanliga).

    Ang pulver finns det också tusentals på marknaden, kolla in Pernilles blogg (finns på min sida) där hon både skriver intressant och länkar om ett inlägg om just proteintillskott.

    Nu ordbajsade jag bra mkt mer än vad jag hade tänkt, har ni frågor.. titta in till mig!
    Kram/Suz

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!