måndag 16 januari 2012

Det känns så jäkla skönt!!

Jag hade ju den där "träningslarven" boende i min kropp i höst. Han föstvann ur mej någon vecka innan jul. Han var liksom som bortblåste. Men så under julveckan kom han tillbaka igen, sakta men säkert och nu har han bosatt sig i min kropp igen och har gjort det med dunder och brak!
Han vill nämligen att jag ska träna hela tiden. Har får liksom inte nog... Skönt är det de kan jag lova er;-) En sån där skön känsla som jag aldrig i hela mitt liv känt, för man bli verkligen såååå lycklig av träning;-)!
Idag var jag på årets första step pass! Superkul som vanligt med väldens bästa instruktör. Men jag kände dock att det var lite krångligt med benen så jag kunde inte riktigt ge fullt ut. Så då bestämde jag mej för att knalla ner efter passet och springa lite på löparbandet! 3 km blev det och det var såååå skönt!!
Nu har jag ett mål. Mitt mål är att kunna springa non stop 5 km innan februari månad är slut! Tror ni jag fixar det? Jag hoppas det och jag hoppas verkligen den där underbara träningslarven kommer att bosätta sig i min kropp resten av mitt liv;-)
Jag tyckte nästan folk var lite halvknäppa när de var tvungna att träna varje dag... Jag tänkte att varför liksom? Men herregud nu fattar jag, detta med träning är ju för fasen värre än att vara beroende av knark ju;-) Och det känns så jäkla sköööönt!! Ja ni tycker jag är knäpp. Men jag lovar er att börjar ni träna nu, så kommer ni oxå få precis samma känsla som jag har nu, pröva vettja!!!
En sak som är lite frustrerande... Hur bra mat jag än har ätit under dagen, så blir jag ALLTID as hungrig efter träningen... Jag skulle kunna sätta i mej hela kylskåpet om jag fick... Varför? Och vad är det kroppen vill ha? Vad ska jag ge den när den är sååå sugen??

Innan min träning började höll jag i årets första 3-års gympa! 16 underbara ungar som sprang runt och tycker gympa är såå kul! Alfred han lyssnar dock inte alls på vad hans mor säger... Han gör precis som han själv vill och hänger och slänger sig i ribbstolarna som en liten apa;-)

13 kommentarer:

  1. Det är klart att du kommer klara fem kilometer!
    Det kommer inte ens ta särskilt långt tid tror jag!

    SvaraRadera
  2. Gött tjejen, det låter ju underbart!! Är övertygad om att du fixar 5km lätt som plätt! Vill oxå börja träna e faktiskt riktigt sugen, men det brukar jag bli när jag e förkyld och dylikt ;) antar att det e för att jag vet att jag inte kan :p. Får väl hoppas på att det sitter i ! Kämpa på du, du inspirerar!
    Krams

    SvaraRadera
  3. Härligt och komma igång igen :) Ja träning är verkligen som en drog, man kan aldrig få för mycket utav de..
    Sen mår man sååå himla mycket bättre utav tränig med :)

    Klart du klarar av och springa 5km till feb slut :)

    Jag är med alltid dö hungrig efter vi tränat, musklerna behöver protein. Så jag äter alltid en halv protein bar och sen ngn form utav ägg liknade kvällsmat . Sen blir jag propp mät !
    Kramar Jennie

    SvaraRadera
  4. Visst är det en härlig känsla! Jag är också där nu. Förstår inte hur man INTE kan träna åtminstone 3 ggr per vecka. Kommer jag inte ut/iväg kryper det i hela kroppen! Duktiga vi är! ;-D

    Det allra bästa är att äta lagad mat inom 1-1,5 timme efter träning. Men jag ska ärligt erkänna att jag fuskar lite med det där själv. Särskilt på kvällarna. Vem äter middag klockan 21 liksom..? :-P
    Du behöver få i dig protein för att musklerna ska kunna reparera sig (och bli starkare) och du behöver kolhydrater för att fylla på med energi i musklerna till (blir glykogen).

    Om du inte äter middagsmat, brukar jag köra vaniljyoghurt, keso, blåbär, pumpakärnor, linfrön och pinjenötter (t.ex.).
    Ägg och makrill i tomatsås + banan är också fungerande. Men som sagt, ät med sunt förnuft. (Inte vita mackor t.ex...) :-)

    SvaraRadera
  5. Låter gött :) Klart du kommer klara 5:an!!! Ge kroppen protein.
    Holistic har bra proteinpulver.
    Jag hoppas själv på å komma igång snarast ;)

    SvaraRadera
  6. Det fixar du lätt!

    Musklerna behöver precis som Jennie skriver protein efter träningen för att kunna bygga/reparera musklerna. Även kolhydrater behövs för att musklerna ska återhämta sig snabbare. Finns väldigt många olika teorier om vad du ska äta och ofta beror det helt på vad du vill uppnå med din träning. Vill du lägga på dig muskler? Vill du bränna fett? Osv osv..
    Mitt tips är att du använder google och söker runt lite och läser på själv. Det finns massor av olika forum som behandlar ämnet och då kan du ju känna efter själv vad som känns vettigt och bäst.
    Kram!

    SvaraRadera
  7. I know that feeling and I löööv it ;) jag är helt klart träningsberoende jag också, underbart!
    Å de andra tjejerna här ju haft stenkoll på vad du kan stoppa i dej efter träningen, för nåt bor man äta :)klart du kommer lyckas med 5 km non stop, eu här viljan och jävlar anamma, det är nästan allt som krävs ;)
    Kram

    SvaraRadera
  8. 5 km, lätt för dig!
    Finns det några larv-bebisar så får du gärna skicka öven nån till mig. Jag har så svårt att komma igång efter höstens och vinterns brejk. Men i dag SKA jag dra iväg till gymmet (det sa jag i går och i förrgår och i lördags också..).
    Kram

    SvaraRadera
  9. klart du kommer fixa det!
    ang maten så ta en halv burk keso efter träingen, eller en banan.
    kram!

    SvaraRadera
  10. Härligt låter det! Och vilken go bild längst ner på din lilla "apa"! Haha!

    Du...du kan väl titta in hos mej för där ligger en liten grej till dej!

    Kram och ha en go dag!
    Moj

    SvaraRadera
  11. Sådär ja! Tack för den inspirationen! Nu fick jag pepp till 30 min på crosstrainern. Skön känsla efteråt, även om det tar emot från början. Har du provat att äta kesella? Jag brukar ta en halv burk kesella eller turkisk yoghurt med lite hallon och pumpakärnor. Jag älskar det! Lägg till ett eller ett par ägg så står du dig nog till läggdags! Ju hårdare du tränar, ju mer energi förbrukar kroppen och man blir hungrig...
    Kram på dig! /Jessica.

    SvaraRadera
  12. Du kanske oxå vill hänga på Tjejmilen till hösten? Syns verkligen på dig att du har tränat bort dina kilon, skriver här för jag glömde säga det innan idag.
    kram j.

    SvaraRadera
  13. Träning skapar absolut ett trevligt beroende!

    Efter två veckor i Thailand, en veckas träning och nu dunderförkyld gör mig minst sagt frustrerad!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!