torsdag 1 september 2011

Dagens fråga?

Hur mycket pengar lägger ni på mat i månaden?
Har precis varit och handlat lite grann, ja lite och lite summan på kvittot blev ändå 900 spänn... Och allt som allt kånkade jag hem 3 ynka påsar, man får inte mycket mat för 1000 kronor inte...
Konstig känsla, men på någotvis känner jag mej rik när kylskåpet är sprängfullt och man knappt kan stänga dörren;-) En härlig känsla att bara få öppna kylskåpsdörren och bara sätta igång och välja och vraka;-)
Vi försöker storhandla varannan vecka och då fylla både kyl och frys. Summan då brukar landa på kring 2500 -3000 kronor... Vi äter som oftast alltid hemma, jag lagar mycket mat och jag köper oftast inte färdiglagad mat. Men det är dyrt med mat!
Jag vågar knappt räkna efter hur mycket vi handlar för i månaden... Men på ett hum så där så landar vi nog kring 8000 kronor i månaden och då inkluderar det oxå blöjor, välling, skithuspapper, schampo och tvättmedel mm...
Hur mycket pengar lägger ni på mat i månaden? Har ni lika högt matkonto som oss, eller är vi onormala?;-)

16 kommentarer:

 1. Vi handlar för ca 1000 kr i veckan när vi storhandlar och då ingår blöjor, tvättmedel, schampoo och sånt oxå. Vi handlar på Willys, det är verkligen prisvärt även om det inte känns lika "kul" och "lyxigt" som att handla på Coop eller maxi.

  SvaraRadera
 2. Vi är en familj på fyra, en mamma, en pappa, en treåring å ettåring å vårt matkonto kommer lätt upp i 6000 i månaden, ännu lite till om vi har mycket gäster en månad. :)
  Mat är lite av min hobby så det är där jag lägger de flesta av mina pengar... :)

  SvaraRadera
 3. Vet faktiskt inte. Men nu har vi just skaffat ICA Bankkort, så framöver kommer vi veta bättre. Men jag skulle gissa på runt 3000. Som vi handlar hem mat för då. Sen äter vi ju en del ute..

  SvaraRadera
 4. Har ingen aning! Är dåliga på att storhandla och handlar hela tiden lite här och lite där,inte alls bra. Borde kanske ta reda på hur mycket det blir på en månad. Kan ju börja idag eftersom det är ny månad!

  SvaraRadera
 5. Vi ligger nog på samma kostnad som er. Men jag lagar all mat och vi äter 2 lagade mål, 2 mellan mål, frukost och kvällsmat.. det som e dyrast för oss (om man kollar till vad man får) är ju frukt och grönsaker.. Men nåt skumt är det ju då det är billigare för en familj att äta godis och skräpmat än vad det är att laga maten själv och äta nyttigt...

  SvaraRadera
 6. Hmm jag har funderat super mycket på det där.
  Vi handlar mycket på Lidl, och brukar "storhandla" där en gång i veckan, eller ja ni vet färskvaror osv...
  Jag handlar inte allt där, utan kompliterings handlar på maxi eller coop alt citygross, där jag är när jag uträttar ärenden så att säga.

  Lidl är mycket bra, mycket bra och goda grejer och billigare, mjölk ( milbona) är typ 1.40 kr billigare än vanligt mjölk på Ica. Jag e ju lite prisnerd, så jag tar varvet förbi ÖB mellan varven, och rusta....där hygien inhandlas. Nyss hittade jag 6 pkt natusan våtservetter på ÖB i en box, för 99 kr, taget!
  Sköljmedel på Lidl eller ÖB ( comfort eller softlan brukar det bli).
  Osså dessa rabattkuponger som dyker in håller jag på att larva med...

  Skulle dock tro att det landar på 3-4 tusen per månad totalt om man slår ihop det.
  Tex, satsar jag på ett blöjbarn åt gången ;) NU har 3 åringen slutat med blöja på dagtid, och vips så sparade vi in massa pengar :)
  Fan va svamligt, jag ska nog lägga ut ett liknande inlägg...det är så intressant, för dyrt är det...svindyrt!

  SvaraRadera
 7. Vi Storhandlar 1 gång i månaden, få fylls frys, blöjlager,tvål, tandborstar och mat för ca 2000 sedan handlar vi färsk varor i veckorna eftersom det tar slut kanske 700/veckan så på en månad går ca4100 till mat och hygien...

  SvaraRadera
 8. Wow! Vilket kylskåp! Så fullt är aldrig vårat, men så är jag dålig på matlagning oxå. Men du inspirerar. Gjorde faktiskt GI bröd häromdagen.

  Matkontot var på 4000 kr/månaden när vi var 2 vuxna o. 2 barn + några pizzor i månaden. Nu när vi är en till i familjen (extra blöjor o. välling) så har kostnaden växt. På slutet har matkontot ökat rejält...samtidigt så räknar vi inte ören i affären heller. Köper det vi vill.

  SvaraRadera
 9. Älskar ditt fulla kylskåp.
  Vi veckohandlar på willys en gång i veckan för ca 1200:-, så ca 5000:-/månaden... Då är det mat, toalettpapper, tvättmedel m.m. Inga blöjor längre.
  Vi är ju 2 vuxna & 3 barn (8, 6 & 4 år)

  SvaraRadera
 10. Vi är ju då fyra i familjen och jag har stenkoll på "matkontot" då vårt visa-hemköpskort går i alla olika affärer där vi väljer att handla. =) Notan brukar sluta på 6000-6500 kr./månad. Förutom under semestermånaderna när vi ätit mycket ute och inte handlat på detta kort lika mycket utan då har det legat på "bara" ca 4500 kr...
  Men jag tycker vi gör det bra ändå med tanke på att där är frukost, mellanmål, 2 lagade mål mat om dagen och kvällsmat med mycket mera... Men det man inte ska glömma då är att jag hamstrar mycke varor när något är billigt, så frysen är proppad jämt. =)
  Nej, jag tycker inte att ni är onormala!
  Kram kram

  SvaraRadera
 11. Vi sätter in 3000:- var på ett visa-okq8kort och dom pengarna bränner vi lätt!! Trots att vi bara är 2+1 så går det åt. Men vi vet med oss att vi äter ute mycket och vi har heller inga restriktioner på vilken mat vi handlar. Vill vi ha så köper vi. Men självklart har jag koll på extrapriser och vad som är billigt eller dyrt. Men som sagt. I flera månader har vi bränt över 6000:- på mat, men nu sen Tobias började jobba i Malung så har vi matlåda oftare - och det blir billigare. 6000 för oss tycker jag är för mycket. Jag kommer from oktober(när jag också börjar jobba i Malung), sikta in oss på att vårt matkonto ska vara ca 4000:-.
  Rolig fråga tycker jag.
  Önskar att många fler svarar - du har ju ändå över 500 läsare idag så.....
  Kram
  /// F

  SvaraRadera
 12. KUL med ett fullt kylskåp, tycker annars att det bara är vi som har fullt hela tiden! Vi köper det vi vill ha, när jag jobbar blir det att jag handlar en hel del på Citygross men annars handlar vi mycket här hemma på ICA. Vi brukar sätta undan 4500 men det räcker oftast inte längre när vi har 2 blöjbarn och så köper vi hundmat för några hundralappar oxå. Men så äter vi ju i stort sett aldrig ute. Med veckohandling o planering kan man faktiskt komma billigare undan, synd bara att färsk frukt o grönsaker är så dyrt!

  Kram j.

  SvaraRadera
 13. Hej,
  jag har samma matkonto som du - mannen undrar hur vi kan äta för såå mycket pengar. Men vi landar alltid på ca 7 - 8000 kronor i månaden och då är vi 2 vuxna och 2 barn. Mat är dyrt!!men gott.
  Jag känner som du att det är sköönt när kylskåpet är fullt!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 14. Vi är ju 5 pers i familjen och jag vet eg inte riktigt vad vi kommer upp i men å andra sidan är det inte jag som handlar heller :D Dock handlas det mest på Willys och City Gross och tvättmedel,tvål, toa/hushåll och sånt köper vi på ÖB. Om jag gissar summan så kanske runt 3000-3500. Frukt är så vansinnigt dyrt så det köper vi bara åt barnen, just nu äter vi äpplen som dårar dock eftersom vi har ett äppelträd att tillgå.

  SvaraRadera
 15. Vi kör Matlycka.se våra barnveckor. Supersmidigt! De går nog ca 5000 på käk/förbrukningsartiklar. per månad.

  SvaraRadera
 16. Men oj flickor va billig mat ni måste handla! Hur gör ni? vår familj äter konstant korvstroganoff och linssoppa i ett försök att äta billigt och trots det handlar vi mat till 2 vuxna och en 2-åring för lätt 6000 pix i månaden. Vi har ju iförsig varken ÖB eller lidl i närheten men jag är en riktig kupong-narkoman och ser varenda prisskillnad direkt :)

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!