torsdag 10 mars 2011

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter en låååång dag på sjukhuset! Klockan 7:40 skulle vi infinna oss på kirurgen och fick där träffa helt underbar personal! De sattes dropp och jag fick följa med in i operationssalen och där fick han andas in somna in gas och somnade skönt i min famn med några tårar i sina ögon.
Faktiskt gick de väldigt bra för mina känslor med, inga tårar utan jag var en väldigt positiv mamma vilket nog gjorde Alfred till den trygga unge han var hela tiden!

Operationen tog ca en timme och det blev en helrenovering där både polyper och halsmandlar togs bort och även rör sattes in i öronen!
Han vaknade upp ur narkosen och var ledsen, men så fort han fick komma upp i min famn så slutade tårarna att rinna och han fortsatte att sova en stund till. Han kvicknade till ganska omgående efter någon timme och ville ha något att dricka. Tyvärr så spydde han massor så fort magen fick lite i sig, men i övrigt mådde han prima och inget ont i halsen eller öronen!

Glass fick han äta och även smaskande på macka och saft, tyvärr kom även det upp igen. Lite mera sömn och några må bra sprutor så intogs ännu en macka och magen verkade nu funka! Runt 18 tiden mådde Alfred så pass bra så vi fick bege oss hemåt! Han mår fortfarande mycket bra och jag fattar inte att han inte har ont?!
Både mamman och pappan är väldigt trötta efter en lång dag på sjukhuset med massor av känslor och alldels för lite sömn i kroppen. Jag har sovit som en kratta inatt och gick upp 6 imorse och med en massa känslor som farit runt i kroppen så känner jag mej som en klubbad säl just nu. Så om detta inlägg blir lite svajigt och svamligt så beror det på att jag är såååå trött;-)

Som sagt så var personalen helt underbara där och både Sixten och Bamse har varit med hela dagen. De fick varsitt namnband, precis som Alfred fick;-) Dessutom fick han med sig den mask som han andades in syrgasen i och en dropphållaren och sprutor;-) Så nu har även Bamse och Sixten blivit opererade och jag och Alfred har visat och demonstrerat på Bamse för Douglas hurdant Alfred hade sitt dropp och sin mask på sjukhuset och under operationen! Perfekt för Alfred att bearbeta och perfekt för Douglas att visa att sjukhus inte är så skrämmande som han tror att de är!

Nu ska jag krypa till sängs och sova som en stock. Kanske kan det vara så att jag inte kan sova inatt eftersom att de kommer att vara lite för tyst brevid mej.... Jaha tänker ni vadå? Jo men Alfred snarkar inte längre och när han andas så hörs han inte och de är jag verkligen inte van vid, eftersom att Alfred ständigt ligger och snarkar i mitt öra varje natt;-)

9 kommentarer:

  1. Skönt att allt gått bra! Fina bilder...
    Sov gott!

    SvaraRadera
  2. Så skönt att det har gått bra! Kan tänka mig att det var en riktig urladdning för er föräldrar.

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Vad härligt att läsa att allt gått bra!
    Hoppas ni får en god natt!

    SvaraRadera
  4. Skönt att läsa att allt har gått bra.
    Hoppas att ni alla får sova gott inatt.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Var harligt att det gick bra! Kul att Bamse och Sixten fick vara med! :0) Sant ar ju verkligen viktigt for barnen.

    Sov gott!

    Kram

    SvaraRadera
  6. Åh va bra att all gick bra och att man mår bra.
    Sov så gott!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Vad skönt att allt gick bra. De som jobbar med barn gör nog det av en anledning (kan man hoppas) :-)

    SvaraRadera
  8. Adam hade med sig masken, namnbandet, sprutan o hårkyddet till förskolan o visade efter att han sövts. Han var då ca 3 år. Perfekt bearbetning o samtidigt fick han känna sig viktig.
    Härligt att allt gått väl, tänk vad tåliga de små liven är.

    M.v.h.
    Anna-Karin H

    SvaraRadera
  9. Han E ju sååå söt lille gossen!
    Skönt att det är över och att allt gick som det skulle!
    Nu kan ni hålla myshelg:)!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!