lördag 19 mars 2011

En fotvårta!

Douglas har fått något på hälen. Först trodde vi att det bara var en vanlig förhårdnad, men häromdagen såg jag att det var en fotvårta.
Tänkte jag skulle köpa sånt där medel, men de glömdes bort.
Igår när han var på simskolan och hade badat, kom han in i omklädningsrummet stod där och torkade sig och omklädningsrummet var fullt av människor. Han råkar sparka i sin häl i något och skriker allt vad han kan:
-Aj aj min fotvårta! Behöver jag säga att jag höll på att skämmas ihjäl. Alltså fotvårtor och badhus hör ju liksom inte ihop och speciellt inte när mamman vet om att sonen har en vårta på foten men inget gjort;-) Av vissa fick vi onda ögat, medan andra skrattade gott!

Så innan nästa fredag ska den där fotvårtan vara behandlad och borta så att han inte slår i den där FOTVÅRTAN flera gånger;-)

8 kommentarer:

  1. Rekommenderar fotplåsterna TRANS-VER-SAL på Apoteket. Dyra men fungerar verkligen! Köp de minsta och dela på dom om vårtan är liten.
    Hälsn Anna S

    SvaraRadera
  2. Så fin Douglas har blivit i håret! En riktig cutie pie! (som jag kallar mina sötisar)

    SvaraRadera
  3. Visst kan barnen konsten att försätta oss i pinsamma situatuioner, ärliga som de är.

    SvaraRadera
  4. Men såååå söt kille!!!!
    Gå direkt till sköterskan på vårdcentralen. Vet av erfarenhet att det är det bästa! Dom kyler med EXTRA kall manick!!! Och vips är vårtan borta!!!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  5. Hejsan
    Fotvårtor är ett virus och går inte bort av frysning eller annan behandling. De försvinner med tiden men det kan ta flera år innan viruset går ur kroppen.
    Det bästa tipset är att fotbada och fila ner vårtan fram tills det kommer blod. Viruset från vårtan går då ut i blodbanan och kroppen bildar antikroppar mot vårtan. På detta sätt kan den försvinna fortare. Och badhus OCH fotsårtor hör ihop. Det är väl där som ungarna får sina vårtor ;)
    Lycka till önskar Marie Distriktssköterska inom primärvården.

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Vill tipsa om världen bästa bot mot fotvårtor, som kan ta flera månader att få bort med apotekets vårtmedel. Tyvärr kan du nog inte räkna med att den är borta på en vecka.

    Jag är medicinsk fotterapeut och min enda och väl beprövade lösning är: NAGELLACK eller KARLSSONS KLISTER!! Ja, du läste rätt - se till att lacket/klistret täcker HELA vårtan, ingen luft får komma in (vårtorna lever av syre, bäst med lack m lite färg, då ser du bättre om det täcker)! Lägg på extra varje dag så kväver du snart vårtorna. Men det är viktigt att det är syrefritt. Håll på med detta och håll ut!!
    Har botat mitt barnbarn med detta, efter att hon "provat allt" i flera månader. Nu är hon vårtfri.

    SvaraRadera
  7. Haha nejmen liten.. Ja jag har hört att dom kan göra rätt ont dom där.

    Hoppas att ni får en super dag!

    SvaraRadera
  8. Det är bara strumpa på som gäller i badhus dusch etc så det inte smittar för det gör det!!
    /Nina

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!