måndag 14 mars 2011

En unge i minuten...

...är mitt absoluta favvo program just nu! Jag har suttit och krystat här i soffan samtidigt som jag gråtit hejdlöst! Fatta va häftigt det är att föda barn!
Jag skulle själv vilja se hur jag egentligen var under mina förlossningar, tyvärr glöms ju en del bort och man är så där lagomt lullig i huvudet efter all lustgas;-) Tror att jag själv har uppfattat mej lugnare och coolare än vad jag egentligen har varit... *fniss*
Jag ångrar faktiskt att vi inte filmade mina förlossningar, ja alltså man hade ju inte behövt rigga kameran rakt upp i själva murran;-) Men tänk vilket stort och häftigt minne att ha kvar hela livet för både mej och barnen!
Fatta va ont de egentligen gör att föda barn, alla skeden som de lilla huvudet och kroppen på bebisen ska igenom innan den kommer ut! *aj*aj*
Och som ni vet så skulle jag göra det om och om igen, bara jag fick;-)
Har ni oxå krystat ikväll? *fniss*

Söta lilla Fabian endast ett par dagar gammal! Man kan liksom inte få nog av dessa små sötingar och kolla in hans söta pussmun;-)!

12 kommentarer:

  1. Så fin han var.
    Nä kollar inte på programmet, är för blödig.

    SvaraRadera
  2. Men åh vilken fin bild!
    Jag tittade också på det programmet för första gången idag och jag måste erkänna att det verkar vara en helt fantastisk händelse! =)

    SvaraRadera
  3. Jag sa detsamma till min sambo ikväll, jag hade velat stå och se hur min förlossning egentligen va, man har ju som sagt en del luckor efter all lustgas
    Det gjorde fruktansvärt ont att föda fram Victor, men jag är inte rädd för att göra om det en gång till och det hoppas jag att jag får göra om nått år eller så

    Så söt liten kille på kortet
    Kram

    SvaraRadera
  4. haha och jag skulle ALDRIG vilja bli filmad för att kunna se mig själv föda, gud så hemskt! men jag kan ju inte ens se mig i en spegel när jag gör nåt utan att dö så.. ;) men häftigt är det, utan tvekan!

    SvaraRadera
  5. Jo då , visst har här krystats också!!;-)
    Älskar programmet, men undrar varför vi inte får se de där snabba födslarna som knappt hinner komma innanför dörrn??!! Skulle också va kul att se! =)

    Och ang. inlägget nedan är det som att jag kunnat skriva det. Attans vad denna lilla tjej sprider saker runt sig, jag bara plockar å plockar hela dagarna...

    Kram M

    SvaraRadera
  6. Hejsan! Hamnade här via en annan blogg :) Trevlig blogg du har!
    Jag har missat det programmet du skrev om, men jobbar mitt i smeten på ett annat sjukhus..och visst är det ett fantastiskt jobb jag har :)
    Det gäller att inte krysta med aktivt..hihi!

    SvaraRadera
  7. Jag låg i sängen och såg det..
    Man lever sig in i alla känslorna när man tittar, jag gör det iallafall.
    Ett favvoprogram för min del också.
    Ha en fin dag
    Kramar

    SvaraRadera
  8. Jag kan faktiskt hålla med dig. Nu i efterhand hade det varit lite häftigt att ha filmat det hela! (Men som du säger, kanske rikta kameran mot mer lämpliga håll...) Ha ha!

    Jag tror att jag var allra lugnast (och faktiskt lugn, då jag inte tog lustgas eller något annat heller, så var nog ganska klar i huvudet) när 2:an föddes.

    Med 1:an tog det "lång" (längre) tid och med 3:an gick det så jädra fort att det gjorde SKITONT (!!!!) och jag hade ett par tillfällen med ren panikkänsla.. :-P

    SvaraRadera
  9. vilken söt bild :) kollar inte på programmet då jag som barnmorska nog skulle sitta och titta på "fel" saker i programmet, har hört en del negativt om det av barnmorskekollegor. vill också hålla huvudet lite tomt av förlossningsbilder nu innan min egen bebis ska komma :)

    SvaraRadera
  10. hihi.. ja missade det programmet ja, skulle bara bli ännu mera sugen på en till.. så jag vågar inte titta =)

    ja ångrar oxå att man inte filmade.. som du säger, så glömmer man så snabbt! tyvärr, på gott och ont kanske =)
    KRAMAR!!

    SvaraRadera
  11. Jag skulle också lätt kunna göra om det igen och igen och igen ;) Även om det är smärtsamt går det så fort över. Mina förlossningar har gått så fort också. Att föda är en sån kick.

    SvaraRadera
  12. sv: Ja, man skulle haft en hissmodul på sängplanet eller något i den stilen! :P Men när man skjuter ner ena långsidan på sonens spjälsäng så behöver man i alla fall inte sträcka sig över kanten, och nu när han väger strax under 9 kilo känns det fortfarande okej för ryggen. Inte lika roligt sen när han blir tyngre dock. Än så länge behöver jag inte ta upp den långsidan men det måste jag ju snart men då gnisslar den som tusan så jag hoppas inte att William kommer vakna av det sen....

    På tal om En unge i minuten. Första avsnittet var den första förlossningen jag såg på tv sedan min egen och det var en riktigt skum upplevelse. Jag var helt skakig och tårögd och hade som du säger suttit och krystat i soffan hela tiden. Som någon annan skrev här ovanför hade det vart roligt att se de där förlossningarna som går så fort så att de knappt hinner med!

    Min lille pojk på 6 månader är bra duktig på att sprida ut sina leksaker han med! Trodde inte att de började så tidigt faktiskt! Blir spännande sedan när han tar sig fram snabbare än hasandet nu. Och de där behoven på toan har jag fått vänja mig vid att göra med öppen dörr när det bara är vi två hemma.

    Lägg gärna till min blogg på bloglovin så att du inte missar de spännande tävlingarna som snart kommer dyka upp!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!