måndag 13 augusti 2012

Ett besök på kyrkogården...

Jag och grabbarna brukar ta oss en tur ner till kyrkogården. Vi knallar omkring där, pratar lite och känner lite ro! Det är så tyst och lugnt där (ja förutom när vi kommer framrusandes ja;-)) så det är så lätt att finna ro just där!
Barnen har alltid massor av frågor när vi går runt där... Frågor som jag oxå vill ha svar på, men som jag vet att jag aldrig någonsin kommer att få... Jag svara oftast som jag vill att det ska vara.... Att vi en dag alla hamnar i himlen!
Det är en gnutta läskigt, nej läskigt är fel ord, jobbigt. Eller det är oxå fel ord. Men att gå där omkring och veta att just här där vi står, där ligger det en människa under våra fötter... Hu det ger mej kalla kårar och jag som är så enormt rädd för döden blir ännu mer rädd för den...
Jag tror, kanske bara just för att jag vill och för att jag ska bli lugn. Att när vi dör så kommer vi till himlen... Jag vill så gärna tro att vår själ flyger iväg upp till himlen och träffar alla som inte finns här på jorden mer...  Vi kan ju liksom inte bara dö bara så där pang och sen inte komma vidare?
Vi besökte grabbarnas farfar... Vi pratade lite med honom och vinkade till honom där han satt på ett moln och han vinkade till oss tillbaka!
På något sett grep det tag i mitt hjärta extra mycket när vi gick där idag... Flera som nyss hade blivit begravd och vi såg 2 små söta tanter som kom med sin rullatorer och gick till sin (förmodligen) mäns graver... Hua alltså... Den dagen vill jag inte ens tänka på...
Nej det här med döden är så skrämmande, men ändå så fin...
Vad tror ni mina kära vänner? Tror ni på ett liv efter döden? Eller tror ni att vi bara försvinner *puff* borta för all evighet? Vad tror ni?
Själv skulle jag nog behöva gå på något slags samtal och prata ut om min rädsla för döden... Visst borde det finnas?

8 kommentarer:

  1. Ledsen och behöva säga det....nej, jag tror inte på något efter döden. Självklart lever ju alla grundämnen i oss vidare i andra skepnader...av jord är du kommen av jord skall du åter varda...hm...bli...som det står i nya texterna.
    Fast hoppas kan vi ju alltid göra, var med om en skum sak för några år sedan och sedan dess så "spökar" det lite i mitt huvud...så man vet ju aldrig. Återkommer nog till det...är lite upptagen just nu!
    Ha en fin fortsatt sommar!
    Kram ifrån Oumberlige Peter!

    SvaraRadera
  2. Efter att ha varit med om vissa grejer så vet jag i mitt hjärta att vi går vidare. Vart eller hur det går till vet jag inte men det känns bra när jag ibland hör Nelly traska runt i vardagsrummet,känner hennes närvaro ofta och tror mig se på Blacky att hon åxo ser henne. Du har ju själv varit med om "spökerier" så det är bara att acceptera att det finns;-))
    Puss/mamsen

    SvaraRadera
  3. Jag tror att livet inte tar slut för att kroppen (Skalet) avlider utan själen faktiskt lever vidare. Kanske inte att vi hamnar uppe på ett moln i himlen, men på något så sätt som jag inte kan förklara...

    SvaraRadera
  4. Som kristen tror jag "tyvärr" att bara de som tror på Jesus kommer till himlen även om man helst vill att alla ska komma dit..

    SvaraRadera
  5. Jo då klart att vi går vidare, kanske inte just som människor utan som något mycket mer. Men visst är tanken på döden obehaglig när man faktiskt inte VET...
    kramen!

    SvaraRadera
  6. Vi går vidare som skyddsänglar och håller till hos dem som behöver vår hjälp och den erfarenhet vi fått när vi levde på jorden :-) Kram

    SvaraRadera
  7. Jag skulle också behöva lite terapi för att våga tänka på och prata om döden... Hua mig...
    Elliot har blivit väldigt fascinerad av just kyrkogårdar, och informerar gärna om att i gräset ligger det döda människor ;)
    Kramar!

    SvaraRadera
  8. Min mamma är en av de där döda människorna som ligger under marken, visserligen inte i kista men ändå, och jag känner bara positiva känslor vid vår kyrka och kyrkogård, fina somriga minnen av skolavslutningar och ljusa minnen av de andra (äldre) personer som jag växte upp med omkring mig...

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!