torsdag 2 augusti 2012

En gnutta irriterande....

Jag blir en gnutta fundersam och irriterad över dessa skyltar som jag sett lite var stans i sommar... Ja jag vet att man är en "normal" enligt någon(?) om att familjen ska(?) bestå av pappa, mamma, pojke och flicka... Kanske hade jag inte ens reflekterat över dessa skyltar om vi just hade varit en "normal" familj... Men nu gör jag det och jag blir en gnutta småirriterad..  Varför inte sätta upp en skylt med pappa, mamma, flicka och flicka eller mamma, mamma, pojke och pojke eller mamma, flicka och flicka eller varför inte en skylt med pappa, mamma, pojke, pojke och pojke!;-)
Och så denna skylten... En viss herre kallade mej feminist när jag muttrade om detta och fotade den vid hamnen i Varberg... Men varför ska det vara så självklart att just skötbordet ska stå inne på kvinnornas toalett??? Hur gör männen då om de har med sig sina barn som behöver gå på toaletten och byta blöja? Varför är det så självklart att barnen ska vara med sin mamma hela tiden? Barnen är väl med sina pappor oxå, vart kan de då byta blöjor på sina barn? Varför satte dom inte in ett skötbort på herrenas toalett oxå???
Eller får herrerna oxå gå in på damernas när de behövs byta på kissiga blöjor? *mutter*mutter*

5 kommentarer:

  1. Håller med dig fullständigt! Men för att sprida lite ljus över ämnet så kan jag informera om att Ikea har skötbord på herrarnas också ;)och en skylt utanför :)

    SvaraRadera
  2. är detta verkligen nåt att reta sig på? det finns ju hur många olika familjekonstellationer som helst omöjligt att tillgodose alla! Huvudsaken är väl att budskapet går fram, o jag tror nog alla fattar den skylten! Toaletter med skötbord brukar ju ofta finnas separat, o är då till för båda könen, o på din skylt ser det nog ut som en pappa vid skötbordet så det va väl en bra skylt? ;)

    SvaraRadera
  3. Klart att männen inte ska ta i en skitig blöja, det är kvinnogöra :-DDD
    Håller med dig till fullo!

    SvaraRadera
  4. Visst är det löjligt att vi år 2012 inte kan kissa på samma toalett?!

    Kan dessutom berätta att på Mc D i min stad finns det endast pissoar. Så om männen behöver bajsa får de antingen på på damernas eller handikappen. Men män bajsar kanske inte...?

    SvaraRadera
  5. Klart killarna får gå in på damernas när de behöver byta blöja, för varför skulle annars blöjbilden föreställa en kille! Vad jag kan se har figuren ingen kjol som på bilden över?
    kram j.

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!