onsdag 6 juli 2011

Små igelkotte bebisar!

När vi flyttade in i huset för 3 år sedan hade vi en igelkott som bodde vid vårt hus! Han eller hon insåg nog ganska så snart att det inte var någon ide att bo kvar vid denna tajkonfamilj, så den tog sitt pick och pack och drog... Förmodligen flyttade hon in under grannarnas altan! I fredags när jag skulle gå ut höll jag precis på att trampa på henne, så lite saknar hon nog sitt gamla hem;-)
Under hela våren har grannarna hört hur det liksom har krafsat runt under deras altan, men bara den stora "kotten" har visat sig. Idag när vi var ute ropade dom på oss att 4 stycken små ungar var ute på gräsmattan!

Dom var sååå små och söta så att man nästan ville klappa dem;-) En av de fyra var sååå liten. Mycket mindre än sina andra syskon och verkade en aning slö.... Nu vet jag inte om den kanske har blivit lite undanshyffad av de andra syskonen, eller så var det helt enkelt något fel på den. Men den var inte rädd för någon, trots alla barnen som sprang runt dem...
Man kan ju inte annat än att bli kär i dessa små liven;-! Jag är iallafall mycket glad över att ha dem runt vårat hus, för då slipper vi iallafall alla hemska ormar och små möss!;-)

5 kommentarer:

 1. Supersöta är dom. T.o.m. när de försöker se farliga ut och fräser. Vem kan hålla sig för skratt när ett 5 x 5 cm litet kryp försöker låta som en panter... :-D

  Vi hittade något annat på vår gräsmatta. Bloggar snart om det... :-P

  SvaraRadera
 2. Men gud vad söta!!! Det enda vi ser av igelkottar är deras bajs på gräsmattan ;)

  SvaraRadera
 3. Nä men åh så söta!!! <3

  SvaraRadera
 4. Jag bara älskar igelkottar och hade gärna haft några i trädgården, men här på området verkarr det vara ont om dem !
  Babyfoot finns bara att beställa på nätet - ganska dyrt, men det verkar verkligen funka !
  googla det :)

  SvaraRadera
 5. Men hallåååå så söta!! :)
  Kram ♥

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!