onsdag 20 april 2011

Sköldkörteln?

Eftersom att jag är proffs på att spekulera och leka doktor så har jag nu kommit fram till att jag måhända lider av sköldkörtel problem som just nu råder i min kropp...


Jaha vad nu då tänker ni?? Jag går inte ner i vikt trots träning och bra kost snarare att jag går upp, menstruationen lever sitt eget liv, sömnproblem (kan ligga sömnlös till 2 på nätterna trots kanske 5 timmars sömn dagen innan och sedan vakna flera gånger under natten), orolig (känns för tillfället som de lever en hamster i bröstet på mej och jag skulle kunna sätta mej ner och lipa vilken sekund som helst), inget tålamod, stelhet på morgonen, trötthet värst på morgonen, frusen. Ja listan kan bli lång... Jag fick lov att googla lite på mina symtomer och kunde där med konstatera att jag kan ha drabbats av sköldkörtel problem... De ligger i släkten, 3 av mina 4 fastrar har det och min mormor har det. Så jag har det liksom från båda hållen. Vanligtvis kan man drabbas av detta problem när man varit gravid och det har jag ju ganska så nyss....


Givetvis hoppas jag verkligen inte att det är något fel på min sköldkörtel utan något annat lätt hormonfel... Men en sak vet jag iallafall, att som jag känner mej just nu vill jag inte känna mej. Jag känner inte alls igen mej själv när jag mår så här.

Nu ska jag absolut ringa ner till min vårdcentral och propsa på att få ta ett enkelt blodprov. Jag har redan laddat upp med vad jag ska säga. För jag vet att jag nästan kommer att få stå på mej om att få göra detta testet.... Men det känns iallafall som att jag borde göra det innan det går för långt.


9 kommentarer:

  1. Bra där!
    Man känner sin egen kropp. Om du tror att det är något fel, så se till att få det undersökt.
    Hoppas inte det är nåt!
    Stor kram!
    Madeleine

    SvaraRadera
  2. Tror dem kommer låta dej testas,sånna blodprov brukar dem vara generösa med...alltid bäst å lyssna på sin kropp å utesluta det man kommer på det kan vara...lycka till å ring redan idag :) /kram,Kate.

    SvaraRadera
  3. Hoppas du får göra testet så du får veta. Kram på dig

    SvaraRadera
  4. Testa dig så du får veta.

    Kramar

    SvaraRadera
  5. Känner igen alla dina symptomer. Ställde också egendiagnos på mig själv och trodde det värsta.
    Hos mig visade det sig handla om stress och att jag kört mid själv i botten. Kroppen har ju en egen förmåga att säga ifrån!! Min medicin är att proritera mig själv. Lyssna på din kropp och vänta inte för länge med att kolla upp dina bekymmer!

    Kram.

    SvaraRadera
  6. Hoppas du får komma ner på vårdcentralen..
    Krya på dig!! Glad Påsk vännen!!! <3 Kraaam

    SvaraRadera
  7. Vad bra att du tar tag i problemet. Mycket bättre att få veta,än att grubbla. Glad Påsk

    SvaraRadera
  8. Jag tycker att du absolut ska kolla upp det, om det är sköldkörteln så kan det medicineras och så mår du bättre. Aldrig roligt att få en diagnos, men bättre att veta och få hjälp i alla fall. Lycka till !

    SvaraRadera
  9. Det finns ju något som heter PCO med som har lite samma symptom. Det är ju med lättfixat så inget att oroa sig för.

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!