tisdag 26 april 2011

Kondition och jogging!

Dagens träning gick väldigt bra och jag känner att jag fått upp flåset rejält sedan jag börjat springa! Övningar på gympan som jag innan knappt orkat göra och som jag nästan lagt mej ner och dött av efteråt, kändes skitbra att göra idag. Jag kände att jag kunde pressa min kondition till max! Och allt detta måste nog ändå bero på mina små joggingturer!
Nästa gång jag ska springa så ska jag öka upp ytterliggare ca en l kilometer och hoppas att jag orkar med det och inte dör på kuppen;-) Jag tycker det är skitsvårt att veta hur man ska göra rätt när man som mej är rätt så grön på detta med springning... Hur mycket bör och kan man öka med varje vecka?


Något som jag måste göra och som står först på inköpslistan; är att köpa nya löparskor. Just nu använde jag mina vanliga inomhus skor som är till för typ step up och sånt, kanske inte dom bästa skorna att ge sig ut och springa i? Kanske därav att jag får så in i helskotta ont i mina benhinnor...

7 kommentarer:

  1. Ja Karro! Fasen vad du körde idag! Du är ju så grym!!!!
    Jag rekommenderar att du investerar i nya löparskor. Det är du ju värd! På Löplabbet är de experter på löparskor. Du får först springa på en helt platt sko. De filmar då dig och sedan analyseras den filmen. Du får sedan några olika par i olika prislägen som passar din fot. Sedan är det bara att välja. Hur smidigt som helst, och för mig har det bara varit att börja springa direkt i de skorna, de är som gjorde för mig! Så jag tycker att du ska ta en tur till Löplabbet!

    Träna på!!!!

    Anna-Karin H.

    SvaraRadera
  2. Vilket härligt uterum!! riktiga löpskor e jätteviktiga, försök att inte springa så mkt på asfalt oxå, vägrenen funkar:) öka på sakta men säkert- våga! Du kan alltid gå sista biten:) visst e d en härlig känsla när flåset kommer! Lycka till! till sommaren e du I toppform! Kramiz

    SvaraRadera
  3. Javisst är det så! Man orkar MYCKET mer när springer! Flåset blir så otroligt mycket bättre!! Och så mycket mer man orkar som mamma när man tränar, shit alltså...! Såå kul att du känner resultat!!

    Kram på dig och hoppas du får en bra dag i solen, för det ska jag ha! =)

    SvaraRadera
  4. Vill verkligen rekommendera löparskolan på iform.se. Där springer man på tid istället för ett visst antal kilometer, dvs 10 min x 3 första veckan t.ex och man kan ju hoppa på nåt av deras program mitt i där man själv känner att man klarar det. Man blir hela tiden utmanad och pushad att klara mer eftersom träningen ökar för varje vecka.

    Lycka till iaf och bra jobbat!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Jag är inte heller någon expert på löpning, men öka inte BARA sträckan. Kör mycket blandat, t.ex. ett långpass i lugnt tempo för att nästa gång köra ett kortare pass med t.ex. intervaller. Grymt bra konditionsförbättring med "blandade" pass! :-)

    SvaraRadera
  6. Snygga dojjor!
    Du är verkligen på G du! ;-)
    Kram

    SvaraRadera
  7. Åh akta dina benhinnor! Se på mig som ett praktexempel på hur det kan gå :(
    Vet att även Intersport har löpband där de kollar din pronation så att du får rätt skor!

    Heja dig!!
    Kramis ♥

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!