tisdag 5 april 2011

Dagens lunch: Köttfärslimpa!

En av mina favoriter på lunchbordet är köttfärslimpa med potatis, brunsås och lingonsylt! Idag serverades detta här hemma och nu sitter jag här mätt och god;-) Att göra köttfärslimpa är nog bland det lättaste som går att göra, de sköter sig liksom själv och sånt gillas;-)! I min köttfärslimpa har jag följande: 1 kg blandfärs 2 påsar fransk löksoppa (blå band) 2 ägg (Vill man så kan man även blanda i några dl cream fraiche i smeten) Blanda ihop allt sammans till en "smet" och forma den sedan till en limpa. In i ugnen på 200-225 grader i ca 45 minuter till 1 timme! Den blir verkligen sååå smaskig och den franska löksoppan gör verkligen sitt jobb och smakerna blir sååå goda i munnen! LYCKA TILL!

5 kommentarer:

  1. Gud vad gott med köttfärslimpa! Och jag måste testa det där med löksoppan, det lät spännande. Och praktiskt :)

    SV: Ja du, jag mådde som en stor jävla skit för att uttrycka det lätt. Det första min kompis sa var "panikångestattack". Känns väldigt främmande för mig, för jag har inte känt mig SÅ stressad. Men man undrar ju... Är fortfarande skakig, men mår inte lika illa.

    Kram ♥

    SvaraRadera
  2. Förlåt men det är magsjuka för mig. Fick det en gång när jag var liten och hade ätit limpa till middag. Det bara vänder sig i magen när jag har försökt äta det sedan. Ser så himla gott ut.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Fransk löksoppa säger du? Det var något nytt för mig. Kanske ska testa det! :-)

    SvaraRadera
  4. Ohh vad gott!
    Jag brukar fylla min limpa med svamp, det är så gott.
    Kramar

    SvaraRadera
  5. Haha, EXAKT samma måltid stod på bordet här hemma nu ikväll :) Och då hör det till saken att jag ALDRIG tidigare gjort köttfärslimpa! Men med tanke på resultatet får jag nog återupprepa mig för det fick godkänt av alla som åt *glad*

    Kram

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!