onsdag 6 april 2011

Positiv och negativ kritik....

Obs: Svammel inlägg;-)
Jag är expert på att ta åt mej av den negativa kritik jag får. Alltså har jag gäster på 10 personer och lagar en middag och var av 8 av de 10 hyllar min middag och säger att den är supergod och de andra 2 av 10 inget säger eller tycker så där om maten och ger den en negativ vibb. Ja då tar jag så klart åt mej av de negativa kritiken Jag kan då ändå inte glädjas åt att de andra 8 älskade min middag.... Försöker mej på att skriva ett CV för blivande jobbsök. Jag ska skriva ner något positiv om mej själv!! Men jag hittar inget, allt negativt kommer bara fram fast jag vet att jag är duktig på så många saker, så är det ändå så svårt att skiva om sig själv som duktig och bra och framföra den positiva sidan.... Skulle jag säga 3 positiva sidor och bra grejer hos Jonas så skulle jag på en gång hitta massor. Men skulle jag därimot säga 3 negativa då blir det genast mycket svårare... Jag har då väldigt svårt att ge kritik och vågar liksom inte ge något negativt pga att jag då helt plötsligt vet att det kan bli en negativ diskussion som jag då är helt livrädd för att ta... Jag har oxå väldigt svårt att ta emot posetiv beröm när någon ex säger: Åhh va fin du är i håret eller kanonsnygg tunika! Jag viftar då bort det och säger: Nej tycker du, jag vet inte... Alltid låter jag då så negativ... Hade jag inte tyckt själv att denna tunika varit så snygg, nej då hade jag ju inte köpt den... Och då ska jag ju självklart ta åt mej av det positiva kommentarerna som jag får! Nej från och med nu ska jag försöka bli en positivare människa! Jag ska se allt lite positivare och ska slå bort de negativa. *svammel*svammel* ;-)

3 kommentarer:

  1. Å jag som tycker att du verkar vara en så himlans positiv och glad människa hela tiden :) Jag "känner" ju bara dej via din blogg, men ändå, det måste ju säga nåt :)
    KRAM

    SvaraRadera
  2. Be din man säga tre bra saker som han tycker och använd det som att "mina vänner tycker att jag är...." eller " mina vänner ber mig om hjälp med..." då låter det inte så prektigt som när man säger jag jag jag..

    SvaraRadera
  3. Känner igen det där! Har alltid haft svårt att ta positiva kommentarer som snygg tröja eller åh vad snyggt håret blev osv... viftade alltid bort det men nu för något år sedan bestämde jag mig för att ta åt mig det bra, så nu mer säger jag alltid tack till sånna kommentarer och tar åt mig. Har också lärt mig släppa det dåliga och mår så mycket bättre av det!
    Det finns ju bara en jag och en attans bra sån! Precis som du!!! Kramar

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!