torsdag 9 december 2010

Vilken morgon....

Vilken skitnatt de har varit... Fabian har krånglat hela natten till och från och varit super ledsen. Jag har försökt med allt, men inget har hjälpt... Ett tag la jag honom på mej, men då började han att klättra istället och totalvägrade att ligga stilla. Jag är så trött på nätterna så jag vet knappt vad jag gör... Klockan halv sex tog Jonas över och sedan åkte han nog till jobbet och då somnade Fabian om.... Klockan halv nio fick jag väcka honom istället och nu sover han igen... Ingen ordning på den lille mannen med andra ord:-(

Varje morgon är helt kaotiska här hemma. Jag försöker ha lite rutiner för att både hinna lämna på dagis och att jag inte fullkomligt ska bli en allt för hemsk mamma... Men när tv:n är på så kan Douglas inte göra något, han varken lyssnar eller klär på sig. De uppstår då en het diskussion (läs skrika åt varandra), för att sedan bli jätteosams... Idag stängde jag av tv:n och då tjurade han ihop precis, slängde igen dörren och la sig på sängen och skrek... Kläderna som jag tar fram till Alfred duger absolut inte till honom, så idag ser han ut som en liten clown med blandade ränder hit och dit;-) Samtidigt som han måste bråka lite med Douglas... Så ni kan tänka er vilken cirkus de är här på morgonen och så mitt dåliga humör på de:-(

Så nu sitter jag här med ett dåligt-sammvete-mamma-hjärta för att jag varit så arg på mina barn igen. Känner mej som världens sämsta mamma... Nu ska jag faktiskt gå och vila en stund, trots att det verkligen hade behövs städas här hemma. Men de skiter jag just nu i...;-) Bättre att ha en pigg mamma än ett städat hem!

4 kommentarer:

 1. Du är absolut inte världens sämsta mamma. Du är den allra bästa mamman dina barn kan ha. Och alla vet väl hur morrnar kan vara!
  Vi har det också ganska körigt här. Kläder som inte passar, frukost som är fel o.s.v

  Hoppas att dagen blir bra ändå!
  Kram
  K

  SvaraRadera
 2. Ja sådär är nog allas våran vardag!
  Men du är verkligen INTE en dålig mamma.. vi är ju där för att uppfostra och leda barnen på rätt bana! Och då blir det sådär..
  Så det så!

  Och det där med snygga mammor får flickor.. SUCK! Är jag halvsnygg då eller vad? Kan de inte bestämma sig riktigt? Ha ha!

  Trappan har en kompis till oss hjälpt oss med, som är målare! Kanske ska skicka dit han? Han är nämligen arbetslös just nu! Hihi..

  STOR KRAM!

  SvaraRadera
 3. Bläh jag minns den där 5-årsperioden (som i vårt fall höll i sig från ca 4.5 år tills hon var närmare 6...
  Den var nog nästan värre än 3-årstrotset. Hon började grina och gapa för ALLT!!! Man kunde säga nåt i normal ton till henne och hon fick värsta brytet.

  Puh... Nu är det tonårsfasoner istället. Alltid är det nåt ;)

  Kram ♥

  SvaraRadera
 4. Trodd först du skrev om en morgon hemma hos oss;) Mina pojkar är födda -05 och -08 känner igen "trots" mönstret. Framförallt på 5 åringen! Men det sägs ju att trots är utvecklande. Att bråk utvecklas har jag ju märkt men annars.....? jag har i allafall lärt mig att välja mina strider. Annars hade dom pågått förjämnan. Det är ju en övergående period i allafall.........tills nästa börjar!
  Kram Veronica

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!