torsdag 23 december 2010

6½ kg potatis!

Tack gode gud för denna mackapär! Igår stod Douglas, alldels själv och rev 6½ kg potatis till 4 janssons frestelser Jag lånade mackapären av mamma, den finns tyvärr inte att få tag på mera:-( Den är verkligen helt suverän så jag fattar inte varför det tar bort en sån bra grejer ur ett sortiment som fyller en bra funktion??

Mina duktiga kockar gjorde helt suveräna frestelser, så där lagomt starka med lagom mycket ansjovis smak och förstås massor av god grädde som är ett måste i janssonen;-)

8 kommentarer:

 1. Mamma har också en sån där mackapär. Själv har jag en elektrisk matberedare, som funkar på samma sätt och man slipper veva :) Men, jag vet att en sån som du visar ofta finns att hitta på Secondhand och Loppisar. I Äppelbo (Second hand) såg jag flera stycken sist jag var där.

  SvaraRadera
 2. En sån där har min styvpappa och mamma också. Den är himla smidig. Jag brukar låna den :-)

  God jul!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vi har den ännu äldre modellen o rostfritt, arv från Mathias farmor. Grejen med dem är att de gör alldeles perect tjocklek på potatisen inte för smala så det blit grötigt och inte för tjocka så de blir hårda....elektriska tycker jag INTE är bra. Det ska vara de gamla pålitliga :D Fina de är föressten o va nöjd Jonas ser ut :D kram på er!!!

  SvaraRadera
 4. Hahaha vad roligt att se att det finns fler än vi som har en sån orange grejsimojs :)
  Den är superbra!! Vi brukar också använda den en hel del istället för den elektriska.

  Janssons ja... Det var ju mitt ansvarsområde i år. Har jag helt glömt av! Måste fixa den idag ju.

  Kram på dig med ♥

  SvaraRadera
 5. En sån där hade min mamma oxå när jag var liten:) Underbart!
  God Jul!!

  SvaraRadera
 6. Finns en här hemma också men min är nyare, vit =) Så jag tror faktiskt att det finns att köpa fortfarande...
  Mmmmm, gott me jansson!! Tänk för några år sedan åt jag det inte men man växer tydligen till sig under åren...;-)

  SvaraRadera
 7. Jag tyckte väl att jag kände igen killen som var inne och åt julbord med sina kollegor (antar jag) i onsdags :) Slog mig inte förrän jag gjorde fakturorna på eftermiddan och läste namnet på faktura adressen :) Och se här det var ju din "gubbe" :) Hoppas han gillade det

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!