fredag 9 juli 2010

Trots....

Igår kväll chockade jag kroppen och gick och la mej innan klockan var 12... De händer ju inte så ofta att vi gör det här hemma.... Jag kröp ner i sängen och började läsa en ny bok. TROTSBOKEN..... Allvarligt vi har nästan trott att något har varit galet med allt detta trots, men vi verkar ju absolut inte vara ensamma om detta "problem. Det står så här i boken: Studier har visat att det uppstår småkonflikter mellan 2-3 åringar och deras föräldrar var tredje minut och större konflikter tre-fyra gånger per timme. Att det blir så många konflikter just nu beror inte på att det är något fel på barnet och inte heller på att vi misslyckat med uppfostran, vilket man som förälder alltid har lätt för att tro. Det är jobbigt att leva med en trotsig 2-åring. Det är helt normalt och det beror inte på att vi är dåliga föräldrar. Att leva med en trotsig 2 - åring kan vara mycket slitsamt.
Tack gode gud för att jag fick läsa det där. Ett tag trodde jag på allvar att något var riktigt fel.... Pratade lite trots med Jonas igår. Han kommer inte ihåg att Douglas trotsade så. Han var inte alls lika trotsig men han trotsade. Vi hade bara honom och fokusera på, han var helt själv och behövde inte hävda sig som Alfred måste göra. Han har ju trots allt 2 bröder och trotset har kanske blivit värre för det....

Idag jobbar Jonas sin sista dag innan 5 veckors semester!!!! Så underbart gott att bara få sitta i en solstol och bli uppassad med mat och dryck. Inget bråk och tjafs, inga måsten.... Oj då nu drömde jag mej vist bort för ett tag och var lite ironisk;-) Vi ska bara ha det så gott och bara njuta och vara tillsammans alla 5! (Och hoppas på att alla kan vara sams i alla veckorna med;-)

2 kommentarer:

  1. Gud så skönt att läsa detta, tror ibland att vi ska gå under pga trotsig, gråtig, tjurig tvååring... Mina två andra pojkar är ju lite äldre, 20 och 17,5 så jag minns faktiskt inte hur dom var...
    Hoppas ni får en underbar semester och du, lite upppassad hoppas jag du blir ;-)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja funderar på en bok här hemma med.. Men om 4-åringar som precis fått syskon? Att hävda sig heeeeela tiden alltså.. Shit..

    SKöt om dej :)
    kramar!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!