söndag 15 september 2013

Nu är jag nästan nöjd!

I eftermiddag kliade det så där införnalsiskt i våra händer och Jonas hade fått en idé om hur vi kunde möblera om på övervåningen!
Jag var inte sen med att hänga på en ommöbleing i vårt stoora och trista TV-rum bsom typ ingen vill sitta i för att den just är så opersonlig, kal och stooor...
Så vi kavlade upp våra armar och började bära och plocka bort och plocka fram sånt som fanns i våra gömmor! Ibland är det bra att vara en samlare hur arg Jonas än är på mitt hamstrande...;-) Som tex ett skrivbord, matta, lampor och annat smått och gott som fanns i gömmorna!
FÖRE:
Barnens del av rummet.. KAOS... Saker som står överallt och som dom dessutom INTE använder... Som tex de där air hockey spelet. Det rök upp på vinden! Kanske kommer dom en dag att vilja spela på det, kanske inte och då ryker det ut på blocket!
Som sagt, myyycket stora döda ytor överallt och inte ett dugg mysigt...

EFTER:
Soffan flyttades tvärs över och "TV-rummet" blev lite mer kompakt! Och pysselbordet flyttades dit vi hade soffan innan! Även pysselbordet byttes ut från ett ek bord till ett gammalt skrivbord som stod på vinden och samlade damm..
Dessa fåtöljer som snart har flyttat runt i hela huset, senast stod dom på altanen i sommar. Nu bar vi upp dem och vi fick en liten "lounge" del! Om det kommer att användas eller inte, ja det återstår att se;-)
Bordet är en så länge bara provisoriskt.. Av en gammal ek skiva och en upp och ner vänd gammal trälåda så blev det ett bord!;-) Av lite fantasi går allt, bara man vill!;-)
Pysselhörnan blev så mycket bättre nu! Ordning och reda och nu kan barnen bara gömma alla sina grejer i lådorna utan att allt ska vara framme!
Kan verkligen rekommendera att göra som jag gjorde för ett år sedan, ta Jonas skruv och spikbox från garaget!;-) Japp i den får mååånga pärlor, kritor och pennor plats och det är så mycket enklare att hålla ordning och reda på sakerna. Bara att lägga tillbaka sakerna där man tog dem! Ja ja plötsligt händer det! Oftast tar mina kottar bara fram, men missar att lägga tillbaka det på sin plats...;-)
Denna omöblering känns så mycket bättre, mer ombonat! Okej att det kan hända är en liten pensionärs varning att vi har 2 sittdelar brevid varandra, lite tårta på tårta. Men tja, varför inte liksom!;-)
Nu är jag nöjd och glad igen och nu kanske vi kommer att börja hänga där uppe lite mer än vad vi har gjort innan! 
Lite nya gardiner, vit färg på listerna och kanske en fondtapet, sen är vi nöjda! Eller vänta förresten... Ett extra rum oxå skulle sitta fint;-) *he*he*

7 kommentarer:

 1. Jag tycker det blev jättefint.
  Skitsmart med en loungedel. Har ni folk hemma kan barnen sitta i soffan och/eller ränna runt i den delen medan ni vuxna sitter fint i loungen och smuttar på sherry. Eller nåt gott! ;)

  SvaraRadera
 2. Det blev ju kanonfint!!!

  Kram Katarina

  SvaraRadera
 3. Det blev jätte bra ! Kommer ni hem till oss också ? :) Kram // Berit

  SvaraRadera
 4. Tyckte det blev skitsnyggt!!
  kram

  SvaraRadera
 5. Sååå bra det blev med ommöbleringen =)
  Kul att förändra emellanåt.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Snyggt! Blev ju hur bra som helst!

  SvaraRadera
 7. Snyggt! Blev ju hur bra som helst!

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!