söndag 15 september 2013

En handfull...

Vaknade upp till en grå och lite halvregnig söndag... Här måste det hittas på något! Efter lite olika idéer hit och dit kom vi överens om att åka till skogen och plocka svamp!
På med kläder, stövlar och upp på cyklarna!
Skogen är verkligen vacker nu med all dessa färger och den höga höstluften är fantastisk att andas in i lungorna!
Jag försöker lära mej att älska hösten och på så vis tvinga mej att göra det! Och jo, nu börjar det sjunka in, sommaren är över för den här gången, bara att acceptera det.
 Jag gillar nog hösten iallafall;-) Vackert med alla dessa höstfärger, svampar och regn. Faktiskt!
Myror fanns det gott om och dom jobbade på i godan ro. Douglas fick lov att testa om dom kissade på handen. Men nej, det luktade bara svett enligt honom;-)
Jag har så extremt svårt att se dessa små gula underbaringar.. Och alla andra i familjen oxå... Men helt plötsligt ropar Fabian: -Titta, här är massor av kantareller!! 
Hökögon, ja för Jonas hade precis gått förbi dem utan att se dem;-)
 Det blev inte många, bara en handfull med skogens guld! Ska bli mumsig att steka upp eller stoppa ner i dagens gryta som snart ska lagas!
Vi borde absolut bli bättre på att ta oss ut i skogen, vi hela familjen! Det är verkligen så rofyllt och lugnt och barnen gillar det skarpt! Hoppas på att det blir en fin höst så att vi hinner komma ut på flera dåna här små utflykter!

4 kommentarer:

 1. *host*harkel* tog du bara av dig hjälmen för fotograferingen?
  Men vilka härliga skogsbilder! I dag blir det också kantareller i höstgrytan (dock sådana som mamma plockade förra hösten..)
  Kram o ha em skön söndagskväll <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag VET... Sååå dålig morsa. Men jag ska köpa en nu!!! Lovar!
   Kram K

   Radera
 2. Efter fredagens utflykt gillar jag oxå skogen !
  Aldrig smakar korv så gott som när den grillas över öppen eld, kaffe på termos och viggo som kan springa fritt utan att man behöver vara livrädd för att han ska bli överkörd !
  Hittar man dessurom svamp eller blåbär är det en härlig bonus !
  Så hurra för skogen :)
  Kram

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!