fredag 28 oktober 2011

Muffins med vit choklad och hallon!

Jaha då har man gått och blivit hockey morsa;-) Nja inte riktigt så mycket som jag förmodligen kommer att bli i framtiden (vilket jag vill eller inte;-))
Douglas har än så länge bara träning en dag i veckan och den infaller på lördagar så jag slipper stå i ishallen och frysa röven av mej...
Denna lördagen var det order från ovan att vi skulle ha med oss hembakt hemifrån.. Gör vad ni vill var bestämmelserna. Det är tydligen ledare, tränare och domare som behöver fylla på sina förråd med energi! Det är väl det minsta vi kan göra som föräldrar, att baka en liten kaka till de grymma tränarna, domarna och ledarna som ställer upp frivilligt så våra barn kan få kunna träna!
Så innan klockan 9:30 imorse hade jag bakat 40 muffins! Jo då ibland så liksom förvånar jag mej själv över hur jävla duktig jag är;-) Dessutom när jag ändå var i farten så slängde jag in 2 plåter med (onyttiga jävla) GI-knäcke!;-)
Herrejösses va smidigt det var att göra muffins då, varför göra jag inte det oftare för? Ja ja nu vet jag det till nästa gång;-)!
Jag smakade faktiskt en liten bit och de var mycket goda! Så i eftermiddag har jag bjussat La Familia på de mumsiga muffinsarna och japp jag tog mej en tugga till;-) Ja klart att jag måste ha lite extra energi i kroppen när jag ska slita som ett djur hela natten lång;-)!
Här får ni iallafall de hemskt lätta och mumsiga receptet! Eftersom att jag inte hade en sån där muffinsform som man kanske bör ha, så tog jag dubbla formar och det funkade kalasbra! Inte en endaste rann ut, de ni;-)!

Muffins med vit choklad och hallon
Ca 12 st (Jag fick nig ut några till)
2 dl socker
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker (Och här precis nu insåg jag att tagit alldels för lite bakpulver och vaniljsocker, men det gick ändå;-))
2½ dl vetemjöl
100 smält smör
50-100 g hackad vitchoklad
Hallon

Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner. Tillsätt smält smör och blanda i hop till en jämn smet. Rör ner hackad choklad. Fördela i smeten i formar. Tryck ner ett par hallon i varje muffin. Grädda ca 15-20 min, ugn 200°C.
(Jag hällde dock inte i den hackade chokladen i smeten utan la den istället i mitten tillsammans med hallonen! Men man gör precis som man vill;-))

3 kommentarer:

  1. Men åhh vad gott!!!
    Hallom och choklad det säger ju allt, GOTT!!

    Ha en mysig kväll!
    Och grymt bra jobbat med vikten :-)
    KRAM

    SvaraRadera
  2. De ser väldigt goda ut :-) Ska genast skriva av receptet :-)

    SvaraRadera
  3. Åh gud, vad gott det lät och såg ut! Mums! :-)

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!