måndag 17 oktober 2011

Förmodligen världens äckligaste köttfärsås...

Aldrig i hela mitt 31- åriga liv har jag gjort en äcklig köttfärsås. Nej det är faktiskt sant! Köttfärsås är liksom min speciallete och man kan blanda i lite olika grejer, lite man tager vad man haver och det blir alltid gott! Men idag blev den ÄCKLIG... Den smakade surt och när jag skulle smaka på den så fick jag kväljningar och höll på att spy... Då hade mina stackars barn och Jonas redan börjat äta på den. Men snälla som de är så vågade de inte säga hur äcklig den var...
Nu ligger 1 kg köttfärsås i soporna och jag har mina misstankar om att köttfärsen var dålig, trots att bäst före datumet inte hade gått ut... Men den smakade verkligen surt och kvalmigt...
Så istället för köttfärsås och spagetti blev det frukost (läs macka och yoggi;-)) Och lika glad var barnen för det;-)
Har ni någonsin varit med om att eran köttfärs varit dålig? Hur och när upptäckte ni det? Borde jag inte ha märkt det redan när jag stekte den??

8 kommentarer:

 1. Vi råkade ut för det en gång, fast märkte det redan när vi stekte, det luktade skit äckligt om den :-(

  SvaraRadera
 2. Det märks ju lite olika beroende på hur den var packad. Vacuum packad har ju oftast längre datum och det är ju lätt att vaccen släpper, p.g.a ett litet litet hål nån stans, och den blir ju dålig då, köper du på ica här hemma så är den ju alltid nymalen och bara plastad. Den blir ju alldeles brun och äcklig om man glömmer använda den "direkt". Använd alltid näsan när du öppnar vacuum packad mat, men låt det luftas lite först, för första nosningen stinker alltid.

  SvaraRadera
 3. Åååå örk, gammal köttfärs är vidrigt! :(
  Om det inte var färsen, hade du krossade tomater i? De blir sura om de är för gamla...

  SvaraRadera
 4. usch då :S
  har nog inte träffat på ngn gammal köttfärs, tycker färgen brukar skvallra om kvallan men ibland blir man lurad...fläskfile är inte heller trewvligt om det blir gammalt!

  SvaraRadera
 5. Det borde ju lukta tycker jag?
  Nu kör jag bara med älgfärs och där känns det direkt på lukten..

  SvaraRadera
 6. Har inte hänt mig just med färs.. men blää
  Jag är så äckelmagad!
  Yoggi och frullebulle på kvällen går lika bra:-)

  Kram

  SvaraRadera
 7. Fick också en som smakade surt. Men jag hann upptäcka det eftersom jag älskar köttförssås och brukar tjuväta så mycket som möjligt innan den är klar. Men den gången kunde jag nästan kräkas.

  SvaraRadera
 8. Usch och fy alltså!
  Man brukar känna direkt om kött är dåligt, det luktar INTE mumma.

  Kram ♥

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!