måndag 17 oktober 2011

Det här med köttet igen....

Tittar in på vår lokala sida Skillingaryd.nu och möts av massor av bilder på döda älgar och stolta jägare... På mej så bara vrider det sig i magen när jag ser de stackars älgarna ligga där med blodet rinnandets ur näsborrarna...
Jag om någon borde inte alls ta åt mej så mycket över döda djur. Jag är uppväxt med djur omkring mej och lamm efter lamm, kalkon efter kalkon har förts iväg på slagt. Men nej jag vänjer mej aldrig... När vi hade får, lamm, kalkoner och höns så åt jag inget av det när jag växte upp... Jag åt inte ens äggen från våra egna hönor... Knäpp? Ja förmodligen. För ska man äta kött så ska man göra det från där man vet att det kommer ifrån...
Är inne i en sån där period igen där jag hör hur det både råmar, nöffar och kyckilikuar när jag stoppar gaffeln i köttet och ska föra det mot munnen... Just nu går jag hellre hungrig än äter kött... Konstig? Ja förmodligen, men jag är ju inte heller som alla andra;-)
Detta kan dock ändras tills imorgon, sånt vet man aldrig med mej och då äter jag massor av kött...
Men jag tycker ändå väääldigt synd om dessa älgar som måste skjutas... Råkade yppa detta till Douglas igår och fick då ett grundligt utlägg om varför älgar måste skjutas, naturligtvis bara för att det inte ska bli förmånga av dem i skogarna;-)
Jo då han är innen i jakt intresserad period... Hoppas bara det går över så att han inte kommer hem en vacker dag och jag är tvungen att stycka kött som han har skjutit;-)

9 kommentarer:

 1. Vi fick hem massa älgkött igår eftersom Per går i drev i jaktlag. När Sabine hade sett allt kött och vi skulle äta middag så ville hon plötsligt bli vegeterian sa hon. I andra meningen sa hon - kan jag få en biff till? Undrar hur det ska gå ihop ;). Själv så äter jag bara griskött och kyckling pga att det är det enda jag tycker om.
  Kanske ska ta ett parti wordfued snart igen ;)

  SvaraRadera
 2. jag äter mer än gärna kött,men jag föredrar att slippa se det döda djuret i sin helhet innan...?!
  Lite dubbelmoral kanske ;)
  kram

  SvaraRadera
 3. Känner så igen mig... jag blir "vegetarian" i omgångar... äter ganska sällan kött och sedan kan jag nästan inte sluta smafsa i mig en hamburgare... gå på känsla, ät quorn eller bara grönt... och fisk... skadar ingen att avstå ibland! Men jag håller också tummarna för att du slipper stycka i framtiden! kram!

  SvaraRadera
 4. Jag är ju uppväxt med äta kött från gården/skogen. Äter hellre älgkött än köttet som går att köpa på hemköp. Älgen står ju inte och trängs precis.

  Likadant med ägg som jag hämtar ute i mitt hönshus för jag vet hur mina höns har det. De är glada och sprätter loss ute i det gröna och jag äter ägg med gott samvete. Fast givetvis förstår jag om människor väljer att äta vegetariskt...:)

  SvaraRadera
 5. Hellre en älg i frysen än en i fronten!

  SvaraRadera
 6. Jag håller med, jag kan inte heller med de här bilderna på de stackars djuren.......

  SvaraRadera
 7. Slipper helst att se bilderna men äter gärna kött.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Tycker om både bilderna och köttet..poserar stolt de fåtal gången jag lyckats fälla en älg :)

  SvaraRadera
 9. Jag har väldigt svårt att förstå hur man kan döda något djur, om det så är på ett slakteri eller ute på jakt! Detta vågar man ju knappt prata om då det är så många som jagar här. Hörde på tv hur de pratade om att de måste öka älgantalet för jaktens skull :( Så att jakten är för att vi inte ska få för många älgar köper jag inte.
  Kram

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!