tisdag 11 oktober 2011

Olikhet på flick- och pojkmammor?

Jag har länge undrar över en sak. En sak som jag förmodligen aldrig i hela livet kommer att få ett svar på...
Men om jag hade haft 3 döttrar, hade jag varit en annan slags mamma då? Hur ska jag vrida till detta nu då så att det inte missuppfattas;-) Men alltså jag har fått för mej att jag som pojkmamma är en "hårdare" mamma... Hade jag haft 3 döttrar så hade jag kanske varit en mjukare mamma...
Nej jag vet inte... Vet ni?;-) Blir man en mjukare mamma om man är en flickmamma? Och en hårdare mamma om man är pojkmamma?
Ibland, som igår när jag var ute hos min mamma och pysslade med barnen och gjorde kransar, fikade och tjatade. Så kom jag på mej själv med att tänka.. Kommer jag någonsin göra sånt här med mina pojkar? Jag tror ju knappast att de kommer hem och pysslar med sin mamma så där mitt i veckan när de är så där 25-30 år;-)
Det är just de som jag kommer att missa, såna där små grejer som jag och min mamma gör nu i vuxen ålder... Så ja visst är det skillnad där att "bara" vara pojkmamma...
Något som jag därimot inte är ett dugg bekymrad över är att få med dem på små shoppingturer. Nej där kommer vi nog kunna shoppa lika mycket som om jag hade haft döttrar;-) Jo för jag övar febrilt med dom att de ska bli superduktiga shoppare;-)
Nå är jag knäpp med mitt resonemang kring detta med pojk -och flickmammor? Fattar ni något om vad jag egentligen babblar om? ;-)
Vill även tillägga att jag inte för allt smör i småland skulle kunna byta ut mina 3 älskade pojkar för någon flicka i världen! De är de bästa som någonsin har hänt mej!!!!
Bjussar därför er på de 3 mest underbaraste bilderna som jag äger i mitt liv! Det allra första mötet med mina 3 älsklingar!

Fabian 23/2 2010
Alfred 29/5 2008
 Douglas 28/3 2005

15 kommentarer:

 1. Vilka fina bilder och dom skälvande stunderna när man nyss fött och får barnet upp i famnen..dom stunderna glömmer man aldrig :-).

  Jag har 4 söner och 2 döttrar och jag tycker nästan jag är mjukare mot killarna. Kanske för att jag större delen av deras liv varit själv med dom och killarna har på nåt sätt varit och är beskyddande mot mig. Samtidigt tror jag, när jag tänker efter, att jag velat göra döttrarna lite "hårdhudade" så att dom ska klara sig ute i världen.
  Lite tankar nu på natten när du fick mig att fundera några varv här.

  Hälsningar
  strömma

  SvaraRadera
 2. Jag har två pojkar å kommer heller aldrig får veta om jag varit en annorlunda mamma till en dotter.
  Däremot har jag alltid känt att mina barn skulle bli just pojkar å att jag är en pojkmamma. Vad det innebär helt exakt, det vet jag dock inte ens. :)

  Ser att våra söner delar en födelsedag också, då min stora är född 23/2 han också, fast 2008. :)

  SvaraRadera
 3. Fatastiska bilder:)
  Jag förstår vad du menar med pojkmamma och flickmamma, kanske är man (tror jag) lika mot båda när barnen är små, men förhållandet förändras med åren, då tror jag som du säger att döttrar har en annan relation med sin mamma i vuxen ålder.
  Tack för en fin blogg
  KRAM

  SvaraRadera
 4. jag vet inte faktiskt, får ta mig en funderare på det :) jag har ju en av varje.

  SvaraRadera
 5. Jag förstår dina funderingar, till punkt och pricka! (3-pojksmamma som jag också är).

  Tanken har slagit mig också. Jag INBILLAR mig att jag hade sagt: "Äh, det gick bra!" om jag hade haft en dotter som ramlade illa. (som jag gör idag). Men frågan är ju: HADE jag verkligen sagt så....? Vi får nog aldrig veta. ;-)

  SvaraRadera
 6. Hmmm mycket beror nog på hur man är som person också. Tycker själv jag kan vara ganska hård mot Saga o det ska bli intresseant att se hur jag är mot Agaton när han är i samma ålder som Saga. Mycket handlar om tålamod (som jag inte äger något) Tyvärr!!! Arg arg arg är jag jämt känns det som. Usch måste bättra mig känner jag!!! Kram

  SvaraRadera
 7. Jag har två flickor och en pojke. Och jag gör ingen skillnad. Använder samma fraser och uttryck och behandlar dom lika.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Jag har ju en flicka o en pojke. Jag är en stenhård mamma, hade nog inte spelat nån roll om jag haft en av varje eller två av samma kön. Jag tror som Hanna, att det är hur man är som person. Min svärmor är oxå mamma till tre pojkar. Varje år bjuder hon in oss svärdöttrar till att göra julkransar, så pyssla kan du göra ändå! Kram!!!!

  Anna-Karin H.

  SvaraRadera
 9. Jag som har en av varje tror inte på att man skulle vara annorlunda pga kön. Det ligger nog i ens egen personlighet, och jag är nog en mer tuff, lite hårdare mamma, även mot min dotter när hon var liten och jag var ensamstående med henne.

  Kram ♥

  SvaraRadera
 10. Jag tvivlar INTE på att du någonsinn kommer ha det svårt med dina svärdöttrar så du kommer helt klart att få fortsätta pyssla! ;-)
  Men nu va det väl kanske inte främst det du funderade över... Jag kan bara säga hur jag är, tam som f-n när det gäller Ellen och mjuk fast ganska sträng när det gäller Axel. Men det vill jag tro att det är åldern som dom är i just nu... Vet att jag gormat rätt rejält åt Ellen också....;-)
  Inget bra svar tyvärr...men det är nog som de andra skriver här, det är hur man är som person.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 11. Jag är nog hårdare mot Felicia än William pga att hon är äldre & att man har högre krav på henne.William är ju min lille å det är han väll till han fyller 50 (usch å fy)...Beror nog på hur man själv är & hur barnen är. F vill jag ska få mer skinn på näsan & ta för sej av världen, W vill jag ska bli en ödmjuk kille med stor respekt för motsatta könet...svammel,svammel.Kram :))

  SvaraRadera
 12. Oj, glömde Kate :)

  SvaraRadera
 13. Pojkmamma som jag är så har jag oxå de tankarna. Så du är inte ensam med dina funderingar!
  Kram

  SvaraRadera
 14. Härliga bilder, i de ögonblicken är det bara Lycka!

  Men du får kanske tre härliga svärdöttrar som du kan pyssla med när de är 25-30.

  Kram

  SvaraRadera
 15. Hej Carolin!
  jag tror inte det är skillnad på att vara pojk- eller flickmamma. det handlar nog mer om att fundera på vad du själv vill lära dina barn. jag och min man pysslar med vår son, Anders, inför jul, bakar och planterar. på arbetet har vi pysselkväll inför jul och anders har varit med sedan han var 2-3 år. och han pysslar för fullt, gör fågelbon och planterar.
  sedan får vi se vad han vill fortsätta med i vuxen ålder.
  hälsningar Lisa

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!