lördag 22 oktober 2011

Det gör ont...

när knoppar brister i oktober månad...
Det känns för tillfället som något är snett med moder natur... När jag kom hem imorse hajjade jag till när jag passerade vår häck... Hela den var full med små gröna fina knoppar. Detta känns dock inte alls så naturligt i slutet av oktober månad:-( Vad händer till våren om de redan är på väg?
Jo nog gör det allt ont i en när knoppar brister i oktober månad... Förmodligen har klimatet ändrat sig så mycket så att naturen själv tror att det är vår istället för höst:-(
Har hört att värmen skall fortsätta ett tag nu och då kommer de ju växa till sig ännu mera... Vad kommer härnäst? Tussilago...??

3 kommentarer:

  1. Ja, det skulle ju bli varmare än normalt i veckan, så det är väl lite upp-och-ner kan man säga. Men ju kortare vinter, desto bättre. Eller? ;-)

    SvaraRadera
  2. Jag håller med, det känns inte alls bra.....

    SvaraRadera
  3. Det är ganska vanligt att knoppar är "påväg" redan på hösten, oftast beror det på att de behöver vara påväg för att de ska slå ut tidigt på våren:) Det är många växter som redan är färdiga under gräset, tussilago är en av dem. Allstå i princip alla växter som kommer tidigt på våren är redan klara för att slå ut. Blev det luddigt? Iaf, lite naturkunskap så här på kvällskvisten..hihi Ha de gott!! Kram Emma M

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!