onsdag 26 oktober 2011

Nå hur gör jag då?

Jag har fått lite frågor om hur jag har burit mej åt för att gå ner nästan 10 kg!? Bland annat Maria har frågat mej flera gånger om hur jag gör?!;-) Så här kommer det ett litet svar:
Jag tror att motivation är A och O. Har man ingen motivation så går det helt enkelt inte att gå ner i vikt...
Jag hittade min precis när semestern höll på att ta slut. Då kände jag att nu får det vara nog, nu måste jag göra något åt min kropp. Jag trivdes inte alls med den och den var stor och tung...
Den 1 augusti började jag, samma helg som jag började jobba efter semestern!
Jag började lite smått med att äta på regelbundna tider och ta mindre portioner. Sen hjälper det ju faktiskt till en hel del att jag jobbar helg! Inget alkohol och godis som det annars lätt kan bli på helgerna... Även på nätterna när jag jobbar så äter jag så lite kolhydrater som helst. De blir en enkel sallad, lite GI knäcke och några frukter!
Frukt är socker sägs det. Men skulle jag inte få mina frukter som jag äter varje dag så skulle jag inte funka...
Ja ja iallafall så började jag träna lite försiktigt. Jag gick små promenader, gick på CTn och nu tränar jag upp till 5 gånger i veckan beroende på hur jag får ihop tiden... Jo då det är inte alltid så lätt att få ihop den med tre barn och en man som är borta väldigt ofta...
Nu tränar jag så här:
MÅNDAG: Step up
TISDAG: Kondition och styrka
ONSDAG: Ledig
TORSDAG: Crosstrainern minst en mil minst 45 minuter
FREDAG: Ledig
LÖRDAG: Om jag hinner Crosstrainern
SÖNDAG: En långpromenad på minst 1 timme eller crosstrainern

Jag tror oxå att man bör träna för att kunna gå ner i vikt och kunna hålla sin vikt! Det går nog hand i hand! När man börjar träna så förbränner ju kroppen mer och även när du inte tränar!
Jag äter allt. Jag går INTE på några dieter utan denna vikten som mitt mål är ska jag även försöka att hålla hela livet!
Jag tror oxå att kroppen har sin ideal vikt. Trots att jag nu vill (helst) väga 20 kilo mindre än nu. Så vill och tycker min kropp att min ideal vikt är kanske nu? (Men det vill inte jag så då tränar jag mer;-))
Iallafall så tror jag på att man inte ska förbjuda sig. Om man är sugen på att dricka vin, gör det! Är man sugen på den där godis påsen, ät den! Men för att kompensera. Träna lite mer då!
Nu har ju jag själv lagt ett godis förbud på mej själv. Dels för att jag verkligen behöver det för att jag är en sockerhora och dels för att jag är den där sanna tävlings människan som liksom tävlar mot mej själv i ALLT!;-) Men min vinst är oxå att jag ska få äta godis när jag når mitt delmål om så där 0,3 kilo;-) Så nästa vecka kanske jag får öppna den där asken lakritspipor;-)
Jag vet inte alls om ni blev något klokare med detta inlägg? Men jag vill iallafall säga att med små små bortag av olika grejer i vardagen och lite mera träning så kan ALLA gå ner i vikt!

Så här såg vår kvällsmat ut ikväll: Köttfärspaj och skink och ostpaj! Jag gjorde pajskalet av vetemjöl av fullkorn, keso, margarin och vatten och sen hälde jag i vad jag hade. Vanlig grädde och mjölk till stanningen mager ost till toppingen! Japp här blandar vi hej vilt med både det feta och det lätta;-)
Jag äter ungefär så här:
Dricker massvis med vatten. Vattnet gör så att man håller sig mätt och man tror sig bli mättare om man tar och dricker ett eller 2 stora glass vatten innan man äter!
FRUKOST: 2 Knäckebröd med ost, skinka eller keso och tomat. Kaffe till det och ev lite naturell yoggi.
MELLIS: Om vi hinner, en frukt;-)
LUNCH: Rester från gårdagen. Oftast äter jag broccoli, blomkål eller matvete till resterna.
MELLIS: Kaffe, knäckemacka eller keso med frukt eller något annat gött!
MIDDAG/KVÄLLSMAT: Ja som en vanlig middag;-)
Om jag tränar sent och kommer hem vid 21 tiden så slänger jag i mej en smoothie gjord på soya mjölk, bär och kessella så fort jag kommer hem!
Så det var nog allt;-) Hoppas ni orkat läsa allt mitt tjat;-) *fniss*
Hoppas jag får med mej några av er som oxå vill gå ner i vikt så kan vi "kämpa" ihop! Hejja oss!!

9 kommentarer:

 1. Men va fan du fick mig att låta som värsta stalkern ju hahaha!!
  Du är grym!! Dock vet jag av erfarenhet att just ditt upplägg inte skulle funka på mig. Min kropp är stenhård mot mig :( Verkar som jag måste köra stenhårt och strikt för att min kropp ska släppa ifrån sig kilon.

  Men jag hänger gärna på som sällskap ;)

  SvaraRadera
 2. WOOOW!!! Tusen tack för den motivationen!!!! Nu jävlar ska här börjas å äta lite annorlunda! Och träna lite mer kanske...när jag hinner...

  Jag hänger gärna med som sällskap!!!
  Puss på dig!

  SvaraRadera
 3. Bra skrivet. Speciellt att du inte kör diet, det är inte alltid tvunget. Jag håller också med om frukten, dom som inte äter frukt är galna, hur mycket "socker" det än är i dom. Jag kör lite på ditt tema med just nu så jag är med dig...

  SvaraRadera
 4. Underbart att lyckas. Jag gick ju ner lite mer än tio kilo för några år sedan. Det var ju anledningen till att jag börja blogga. Tyvärr har några av de kilona kommit tillbaka nu och med graviditeten. Men skam den som ger sig. Jag ska lyckas igen!

  SvaraRadera
 5. bra skrivet och jag håller fullkomligt med dig - det är träna som gäller :) och inga kostiga dieter!

  SvaraRadera
 6. Du är duktig!
  Mitt stora problem är att jag är en gränslös hetsätare.
  Lösningen på det blev Viktväktarna.
  Jag äter allt, men i begränsade former.
  Funkar skitbra för mig!

  SvaraRadera
 7. Jättebra jobbat. Har du några mått på ingredienserna? /Annika

  SvaraRadera
 8. Fan Karro vad grym du är, Inspirerande :)
  Önskar jag kunde hitta motivationen, som du skriver så har man den går det mesta. Kram på dig

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!