tisdag 4 oktober 2011

På krigsstigen...

Jo då jag är väl vid ganska gott mod, men ändå är jag på krigsstigen....
Varför? Jo bara därför att jag blir galet irriterad på folk som ALLTID ska vara så jävla duktiga och ta fram sin jävla pekpinne... Jaha vad är det nu då tänker ni...?? Jo idag blev jag lite arg på en ANONYM som hade kommenterat mej om mitt GI-knäcke... DEN eller ja man kanske ska kalla den DET eftersom att den inte ens vågar skriva vad den heter, skriver så här:
Är detta verkligen ett GI-recept? Majsmjöl har högt GI (97) Gott kan jag dock hålla med om att det är!
Ja men vem bryr sig liksom? Inte fan vet jag om det är så jävla GI nyttigt. Men det är sååååå gott och bra mycket bättre att sätta i sig några sånna bitar än att äta en halv påse chips eller någon annan skit. Right? Och förresten så räknar jag inte sånna poäng...
Ja så nu får jag väl ändra namnet på GI- knäcket till Gi -knäcke med jävligt högt GI i då?;-) *Ha*ha* Ja jag är så dryg idag så att jag skrattar åt mina dåliga skämt...;-)
Så nu till nästa grej...
Jag fick lov att lägga mej i en sak på fejjan idag. En tjej hade skrivit hur underbart bra LCHF är och vi svenskar äntligen hade fattat att fett är bra! Men NEJ, jag kan inte fatta detta... Alltså, fett och fett är säkert bra. Men vad händer den dagen du börjar äta "normalt" igen? Hur beter sig kroppen då?? Jag köper att man kan utesluta vissa kolhydrater och att man kan/ska äta fett. Men att bara äta massor av fett hela tiden, hur bra är det för kärlen? Nej nej nej. Jag säger bara SUNT FÖRNUFT!!!
Så nu har jag spytt av mej lite här ikväll och fan va skönt det kändes. Ja jag är på krigsstigen ikväll och hade jag inte skrivit av mej här, ja då hade istället min kära sambo fått sej en känga;-) *fniss* Så ja han är nog glad att jag istället skrev ett inlägg här...;-)
Japp så här ser man ut när man är på krigsstigen;-) Och ja kommentera gärna och för en diskussion. Men snälla skriv för guds skull vad du heter, det kan väl inte vara så svårt?!;-)

12 kommentarer:

 1. Haha! Du är ju bara för jävla underbar!

  SvaraRadera
 2. Jag håller med föregående ;) du är helt underbar ;) Åhhh gi knäckebröd som är såååå underbart gött ;) jag har fått dille på dom, å resten av min fam ;)
  Skönt att få spy lite galla ibland det gjorde du rätt i ;) stackars din sambo annars hi hi hi ;) BIG smile ;) Bamse kramar till dig / Katarina L

  SvaraRadera
 3. Visst är det störigt med sånna knäpp-på-näsan-kommentarer? Tack och lov har jag inte fått så många sånna och tur är väl det för jag stör ihjäl mig på det., :)

  SvaraRadera
 4. Vem bryr sig om folk som kommenterar anonymt?
  Jag har själv många GI-recept som är tveksamma, men ändå smala och nyttiga så häng inte upp dig på det. Vad det gäller LCHF så är det mot min natur att äta så mycket fett dagligen, metoden fungerar bevisligen men precis som du säger, hur blir det sen??

  SvaraRadera
 5. Skit i dumma kommentarer!
  Jag hejar på dig, sunt förnuft är det bästa!
  Hoppas att du får en toppenonsdag :-)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Appro på knäcke...kan du inte skicka ut receptet igen?

  Och det här med dieter och allt det där, jag tror som dig. Sunt förnuft. Och Det där med LCHF, jaja, om det fungerar lixom, men jag undrar hur många av dom som anväder det kommer må i det långa loppet, hjärt och kärl sjukdommar? Fett depoerna? Stroke? Fett lagras i venerna och tillslut kloggar det igen..jaja vet inte....

  SvaraRadera
 7. Tanken för alla "riktiga" LCHF:are är ju att aldrig sluta äta så... Så problemet lär väl inte uppstå i de flestas värld (däremot kan de ju bli hos de som bara använder det som diet, ett kort tag).

  Men jag håller med dig. Att äta LCHF i 25 år KAN inte vara nyttigt... (??!)

  Skit i alla "vet bäst"-are!
  Kram V

  SvaraRadera
 8. Först & främst så ÄLSKAR jag bilden på dig! Och jag älskar det där GI - knäckebrödet.
  Jag håller med dig.. LCHF känns inte alls bra för någonstans tar ju fettet vägen liksom...

  SvaraRadera
 9. hahahha :D du är bäst!
  lchf är inte bra. det kommer visa sig :)

  SvaraRadera
 10. Underbara du! Visst är det skönt att bara "kräka ur sig" lite så att det lättar inombords. Det gör jag ibland på bloggen me men tror inte mina läsare uppskattar det för jag brukar aldrig få några kommentarer då...
  kram j.

  SvaraRadera
 11. För MIG är LCHF sunt förnuft. LCHF är vad JAG tror på och vad jag tror att människor i flera 100 0000 år har ätit. Åtminstone mer åt det hållet än åt margarin, pasta, bröd, socker...mm mm.....

  Och det bekymrar mig MYCKET att du Karro, går så hårt mot LCHF när du inte har "mer på fötterna", för jag antar att du aldrig varit på en föreläsning eller har läst en korrekt och bra bok när det gäller LCHF, eller har jag fel?
  Jag antar också att du själv inte levt på LCHF under en längre period så du fått uppleva det som många andra faktiskt beskriver som ett lyckorus. En frihet. Ett nytt sätt att leva. För ja - LCHF ska man inte ha som en diet. LCHF ska man rikta in sig på att äta hela sitt liv och anpassa mängden kolhydrater efter vad sin egna kropp klarar av att hantera.

  Tjejen som skrev på Facebook idag, är min kusin. Hon och jag, tillsammans med skitmånga i detta avlånga land, har kämpat med vår hälsa (och vikt) i den största delen av våra liv. Vårt sockersug kan hanteras med LCHF och vi får äntligen möjlighet att faktiskt känna oss som "normala" människor som kan hantera maten på ett bra sätt. Är vi beroende så måste vi dock ta tag i beroendebiten först. Men LCHF hjälper oss att inte överäta och att inte falla dit när sockerdjävulen jagar oss. Lchf tar oss bort från ett mycket destruktiv sätt att leva.

  Sunt förnuft i din värld, fungerar inte i min.
  Jag avundas dig som hittar en fungerande livsstil med bröd, potatis och pasta, för shit vilken större frihet i val av mat osv osv.....
  Men när man märker att ens kropp och ens liv inte fungerar väl. När man känner att hälsan börjar åka åt helvete och man mår sämre och sämre och sämre.... och man då hittar en väg att gå som faktiskt får en att återvända till livet.... Varför måste ni då klanka ner på LCHF? Jag fattar inte det. Finner verkligen ingen anledning till det. 1000 tals människor i Sverige och i världen, har fått ett bättre liv och ni berättar för oss att vi har fel och att det är farligt?????

  Jag tycker det är så synd.
  Varför inte bara acceptera att människor är olika och glädjas över att det finns olika vägar att gå till ett bättre och mer välmående liv?
  Förtjänar vi inte det, alla av oss?

  Den dagen ni själva har levt på lchf under den period som krävs för att hitta just DIN nivå på kolhydrater, och den dagen ni har lyssnat ex på Andreras Eenfeldt eller Anna Hallén och att ni DÅ fortfarande säger att LCHF rakt av är SKIT för alla... DÅ kan jag möjligen respektera om ni avfärdar LCHF som en möjlig väg att gå.

  Sköt om er därute.
  /// F

  SvaraRadera
 12. Haha fy fan vilken bild!! Blev nästan rädd :D
  Och ang LCHF håller jag med dig. Lite ironiskt att "fettdoktorn" själv blev sjuk av sin egna förespråkade diet ;) Say no more...

  Ang ditt knäckebröd. GI är fortfarande inte en kostform, utan ett mätvärde. Ordet GI betyder alltså inte att det skulle vara lågt GI i brödet, det är ju bara ett Index. Så fortsätt du med all rätt att kalla det GI-knäcke!! :)

  Många kramar!

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!