onsdag 6 oktober 2010

Bricanyl och pulmercort

Nu är vi hemma igen med nya puffar, men denna gången behöver han inte inhlera i en mask. Nu har Douglas blivit så stor så han kan ta och andas in själv i en vanlig puff! Det funkar kanonbra och han sköter allt själv, från att vrida om till att hålla och sedan andas in! Min stora kille!! Alfred blev därimot väldigt avis för att han inte fick andas in i en likadan som Douglas. Så det har varit mycket skrik och bråk här nyss...

Vi fick tid om en månad igen för att göra lite nya tester så som ut andningsprover och så ska vi även kolla upp Douglas ben. Han har haft växtvärk sedan han var kring året. Nästintill har han vaknat varje natt och bara skrikit rakt ut för att han haft så ont. Vi har varit och röntgat benen för att utesluta att det inte skulle vara något farligt (ett tag trodde dom att han hade fått barnreumatism.). Nu har det blivit bättre, iallafall periodvis. Dock har han börjat att springa riktigt illa, han kan inte springa utan det ser snarare ut som han satt på sig ett par alldels förstora skor när han ska springa, nästan så att han haltar... Han går lite inåt med knäskålarna och klagar ofta på att han har ont i knäna.... Så nu ska vi åter kolla upp vad det kan vara för något. Han är väldigt överrörlig och böjer fingrarna hur som helst. Har hört att om man är överrörlig så kan man få ont i leder och ha svårt för att springa/gå. Vi känner att det är bäst att kolla upp detta nu, så att inte tiden rinner iväg och han en dag kan bli retat för att han inte kan springa riktigt. Alla barn är ju inte så snälla på varann, så sticker man ut lite så kan man lätt bli en hackkyckling...:-(
Nu är lejonungen så himla bra så jag vet att de tar oss på stort allvar och kommer att hjälpa oss med detta!!!

2 kommentarer:

  1. Vet att jag sagt det förut, men attans va lika Douglas och Axel är! Inte till utseende men allt annat. Axel har fått en "visselpipa" som ser ut som inhalatorn. Gör han rätt så låter det i den. Han ska träna så kommer han också att få slippa masken sen. =)
    Sen har vi också sökt hjälp för "växtvärken" i benen! Vi säger det också, kan det verkligen vara växtvärk som han haft i så många år? Och sååå ont som han har endel nätter? Ja, jag hoppas vi får svar, både du och jag!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Hej hej.
    Har läst din blogg ett tag men har nog inte kommenterat innan..*ler* Hållt mig lite i bakgrunden så att säga.
    Har oxå en kille som är överrörlig i fötterna allra helst, har gått hos sjukgymnast för att försöka stärka hans fotleder bättre. Han har oxå haft växtvärk mycket, haltar emellanåt och klagar över värk i speciellt ena foten. Utredd för barnreumatism med det visade inget tack och lov. Just i dagsläget så är det lugnt. Men vi får väl se framåt hur det går.
    Vet inte om det finns en grund kanske i att de inhalerar. Adam inhalerar Flutide och Pulmicort när han är som sämst, pollen, gräs, kvalster, kattallergi har han.
    Lycka till
    Kram

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!