fredag 31 januari 2014

14,4 mil!

Trots en vintermånad har jag lyckats knåpa ihop 14,4 mil i mina löpardojjor! Ja så klart har jag ju inte bara sprungit, jag har gått och kört CT också och JA jag är faktiskt ganska så nöjd med mina 14,4 mil i benen!
Jag känner mej sjukt motiverad för träning just nu! Så klart kunde jag ha fått till ännu flera mil i skorna, men å andra sidan har jag jobbat sjukt mycket och det finns ju liksom annat att peta in i sina småhål dom andra stunderna med tanke på att vi är 5 i familjen och tyvärr har träningen fått lida för det... Man kan inte vara bäst på allt;-)
Igår körde jag CT i 50 minuter och fick ihop 1,4 svettiga mil! Alltså jag har sagt det förr men jag säger det igen. CT is so fucking gooood! Bara att hoppa upp när tiden finns och den är en jäkel på att få upp en bra kondis trots att man inte dör av att det är skitjobbigt att stå och trampa!!
Funderar på att köpa ett par dubbskor så jag kan springa på snön nu, men det kanske är lite för mycket för mej?
Kanske ska jag bara för att utmana mej själv, som den sanna tävlingsmänniska jag är. Utmana mej att slå dessa 14,4 mil i februari, trots att det "bara" är 28 dagar nästa månad!!
Att tävla mot sig själv är så galet kul, ja så klart kan det också vara en gnutta stressande. Men jag tänker ändå att jag mår bra av träningen och då blir den där negativa stressen som kan uppstå för att jag alltid ska klå mej själv till något positivt och bra!!!
Och för er som undrar: Det går bra för mej som PT och för Jonas som är min "kund". Rapporten idag visade -3,3 kg på vågen 4 veckor och idag fick han på sig ett par brallor som han inte kunnat haft på väldigt länge! GRYMT!!!! Som sagt, man ska INTE stirra sig blind på vågen siffror som man lätt gör. Kroppen ändras ju ändå!!

10 kommentarer:

 1. Köp broddar och dra på dina vanliga skor istället, funkar superbra! :)

  SvaraRadera
 2. Härligt! :-)

  Hur räknas längden på CT ?
  Tänker man på promenad (ca 8-9 min/km om man PW) och löpning (kanske 5-6 min/km). Skidåkning i ungefär samma tempo som jogg.
  14 km på 50 minuter är ett tempo på 3,34 min/km. Riktigt snabb löpning. Vad baseras sträckan på gentemot övriga tempo-sporter liksom...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen aning?
   Den räknar säkert fel då, men en sak vet jag! Den ger jävligt bra träning och det är den som jag behåller min kondis på nu när jag inte kan springa så mycket ute!;-)
   En CT är ju som en blandning mellan en cykel och som man springer. Så jag vet faktiskt inte hur det räknas?
   Kram K

   Radera
 3. Hej! Jag tycker verkligen att du ska satsa på ett par löparskor med broddar. ag är en helt vanlig motionär som under barmarkssäsongen får ihop ca 15-20 km i veckan. Förra vintern köpte jag skor med broddar och de är helt underbara jag har dem alltid på när jag är ute både promenad, PW och löpning.
  Tyvärr håller jag med Rund är också en form. Jag tror din CT är lite av en glädjemätare. Det borde inte vara möjligt för dig att hinna 14km på 50 min. Du måste hålla ett grymt tempo. När jag löper som bäst är jag uppe i 5,30min /km är det CT som mäter sträckan eller något annat hjälpmedel?
  Iaf bra jobbat jag är också sugen på att investera i en CT...
  Må så gott
  Kram Maria i Ubby (taenbild på instagram)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag skrev här ovan... Har faktiskt inte en aning, men på gymmet mäter den lika, så då är det väl fel på dem båda;-)
   Det är ju ändå som en blandning mellan att springa och cykla och ger en väldigt bra träning för mej! Hade jag inte haft den så hade aldrig min kondis varit så "bra" som den är nu..
   Tycker jag verkligen att du ska! Själv önskar jag mej en ny när jag fyller år;-)
   Kram K

   Radera
 4. Då må jag skryta lite jag också..-3,2kg på 3 veckor :)

  SvaraRadera
 5. Drygt 14 mil i januari är ju sketabra!!
  Kram

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!