söndag 26 januari 2014

Bananpannkakor!

Jag är som en endaste stor vandrande matklocka som absolut MÅSTE äta var tredje timme. Får jag inte något i mej just var tredje timme så sjunker mitt blodsocker ner till tårna och jag blir till ett vandrande monster..
Idag gjorde vi ett smaskigt mellanmål, nämligen bananpannkaka! Enkelt, gott, mättande, sött och nyttigt! Ja allt är ju relativt över vad som är nyttigt eller onyttigt. Men för mej är banan ABSOLUT INTE onyttigt för varken barn eller vuxna!
Det finns många varianter på bananpannkaka. Idag körde jag på den väldigt enkla varianten och använde mej bara av 2 bananer och 4 ägg till 5 personer! Vill man ha lite matigare "pannkaka" så kan man blanda i ett par skedar kesella eller keso och vips har du en smarrig lunch!
Mosa bananen och vispa i äggen. Klicka i en smörklick i en het stekpanna och häll i en del av smeten (som du gör en vanlig pannkaka), sänk värmen lite. Låt den gräddas och vänd den försiktigt. Ibland kan det gå fort och den kan vara lite tjurig att vända runt. Då brukar jag dela den i 4 delar, då blir det så mycket enklare att vända den!
Idag lyxade vi till vår söndagsmellis med vispad grädde och hallon!! Vill man köra på den lite "nyttigare" varianten så kan man istället för grädden köra på en klick kesella!

3 kommentarer:

  1. Smarrigt! Jag tycker att det påminner om friterad banan i smaken och dottern gillar det nästan bättre än vanliga pannkakor. Perfekt mellis!
    Hoppas helgen varit skön!
    Kram

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!