fredag 24 januari 2014

Dagens bajs...

Ställde mej på vågen imorse och började nästan grina... Våghelvetet stod på 67,9 jäkla pannor... Jag har gått upp nästan 2 kg istället för att gå ner som jag går in för..
Blev så förbannad och ledsen. Ja nästan så att jag behövde sätta mej på toalocket och gråta en skvätt...
Jag lever på som vanligt, äter som jag brukar och tränar på i en bra takt! MEN, japp jag vet nog varför jag går upp i vikt... Det är denna stressen de senaste veckorna som gör att jag producerar något slags motgift att jag inte kan gå ner i vikt... Likadant förra året vid denna tidpunkt när det var som stressigast, jag går upp i vikt...
Jag vet inte vad det är? Men jag vet att alla jag känner som stressar, gå istället ner i vikt. Ja alla utom jag då som blir som en tjock svullen potatis... Men jag är ju heller inte som alla andra;-)
Varför går man upp vikt när man stressar och lever som vanligt med mat och träning? Någon som vet?
Nu är det jag som tar tag i denna kosten ännu lite mer och även så lika träningen och förstås stressar mindre;-)
Ja ja JAAAA, jag vet att jag INTE ska stirra mej blind på dessa siffror på vågen, men jag gör ändå det...
Dagens bajs: Vikten... Jag ska ju ha en fit kropp i april när jag ska ligga i en solstol på Teneriffa, INTE fet och svullen!
Dagens att ta lärdom: Jag MÅSTE stressa mindre! Det är ju så klart inte bra för hälsan och framför allt inte vikten... *muttermutter*

15 kommentarer:

 1. Helt normalt!! Så jobba på... När du börjar träna ska du inte bli överraskad om du går upp i vikt. Det beror på att blodmängden i kroppen ökar. Och du har ju nyss satt igång efter en tids uppehåll.

  SvaraRadera
 2. Stress, mens på g, ägglossning, lite extra kolhydrater sista dagarna som binder vatten, det finns så många orsaker! 2 kg kan man pendla under en dag (allrahelst som tjej, tyvärr ...), och med tanke på att du tränat och ligger i så kommer du ha en fit kropp i april, 2 kg mer eller mindre gör ingen skillnad, fit du kommer du vara ändå! Det var dagens pepp, och jag vet, det är lättare sagt än gjort ... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det finns tyvärr många orsaker, ibland är det lite synd om oss tjejer;-)
   Kraaam K

   Radera
 3. Jag kan pendla ett kilo på en dag utan problem. Surt är det... Men du, om du stressar, kommer du ihåg att få i dig vätska? Jag är superdålig på det om jag stressar och det kan ju visa sig på vågen.
  Kram och lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo då jag dricker mycket vatten, det glömmer jag inte;-) Ca 2 liter slinker ner på en dag!!
   Kraam K

   Radera
 4. Jag pendlar mellan 66-68kg. Fick barn för 8 månader sedan (3e) och väger mindre än på länge....MEN min kropp är inte alls som jag vill ha den, styrkemässigt orkar jag inte mycket. Det är vad jag försöker fokusera på, inte på vågen (även om den är kul att titta på...). Hur lång är du? Upplever dig som smal...jag är 174 och upplever att jag är kraftigare än du när jag ser mig i spegeln. Jag tycker inte att du ska fokusera på vågen, snarare på hur grym du är på att pw och springa!! Tids nog kommer du att ha en kropp som du känner dig helt till freds med.
  /Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja smal och smal;-) Jag 'r 169 så jag är direkt inte jättesmal;-)
   Tack snälla för sina peppande ord!!
   Kram K

   Radera
 5. Här är en till. Så fort det blir ett stressmoment går det inte. Jag tror kroppen kommer i försvarsställning vid stress och då börjar försöka spara så mycket det bara går. Skitirriteraned!

  Men jag gillar verkligen dina strumpor! :-)

  Kramiz Emma (som är lika lång ungefär, men br mycket tyngre...)

  SvaraRadera
 6. Sluta nu titta på den där förbaskade vågen!!!!! (Jag fastnar också lätt där)...Men mät dig istället. Det kan göra underverk att inte väga sig. Det psykiska styr mycket! KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag ska sluta stirra mej blind på dessa siffror, men ja det är ju lättare sagt än gjort;-)
   Kram K

   Radera
 7. Släng ut vågen!! Känn efter hur kroppen känns i stället, vågen är ju bara ett par siffror som egentligen inte säger så mycket.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag vet, så klok du är!! Dumma siffror...;-)
   Kraaam K

   Radera
 8. Skulle vara glad om jag vägde 67,9 .
  Mycket glad :)

  SvaraRadera
 9. Säger som ovan; släng ut vågen! När man läser här känns det som att du mår bra av din träning, men så fort du ställer dig på den får du ångest och mår plötsligt dåligt igen. Inget blir bättre av ångest....
  Det viktiga är hur kroppen MÅR! Och hur du mår. Om du väger 65 eller 69 kg syns inte på kroppen, på det viset som du tror. :(

  Kram M

  PS. På tal om stress och viktuppgång. När kroppen känner av negativ stress frigörs kortisol som i sin tur hämmar ämnesomsättningen och ofta sätter sig fettet framför allt runt magen i dessa perioder.

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!