tisdag 14 januari 2014

Ettan kom, tvåan kom, trean kommer så småningom?

Hämtade hem en till öroninflammations kille idag från förskolan.. Skiten verkar sprida sig som en stor löpeld... Fabian har nu oxå drabbats av skiten och hans ena öga är alldeles igenkletat och svullet. Stackars liten...
Vi ringde vårdcentralen idag för att kolla om man kunde få lite salva eller droppar utskrivna för att lindra besvären lite. Men NEPP sånt skrivs inte ut, det ska gå över av sig själv.. Men dom har ont i sina ögon och förr var det aldrig några problem att få sånt utskrivet.... Konstigt? Men vi baddar med ljummet vatten och hoppas på att det snart går över!
Förresten, läste på 1177 att barn med ögoninflammation får gå på förskolan om deras häslotillstånd är bra annars! Tycker det låter väldigt konstigt? Det sprider sig ju trots allt väldigt fort och att ha en ögoninflammation är ju inte alls så skönt. En ganagande och svidande känsla hela tiden som gör ont för de små liven....
Alfred har haft sitt i 2 dagar och mornarna har varit värst. Han har inte ens fått upp sina små bruna ögon och blivit nästan hysteriskt.. Förstår honom, hua va hemskt...
Men ikväll verkar det som om det gått över, så vi håller alla tummar och tår för att skiten har dragit bort!
Känner oxå att det skaver och kliar i ögonen... De vore ju himla konstigt om inte hela familjen drabbas av detta, trots att det är stränga order från barska mamman att INTE pilla på varandra och tvätta händerna NOGA!!
Ettan kom, tvåan kom, trean kommer så småningom... Drabbas en i familjen av något, så brukar oftas minst 3 till i familjen bli drabbade!
Halsen gör oxå en liten gnutta ont och jag känner mej frusen... Inte bli sjuk nu, inte, inte, inte, INTEEEE!!!
Annars då? Jo tack... Haft en snuskig stressig dag på jobbet, vilket i och för sig är kul. Jag gillar att ha häcken full och ha tusen järn i elden! Man hinner inte kolla på klockan en endaste sekund och vips är det dax att gå hem!;-)
Jag har blivit så arg att jag börjat gråta idag oxå... Förr när jag blev arg så sa jag vad jag tyckte och tänkte. Nu drar jag mej bara undan och gråter en skvätt, då går det över! Sedan hoppar grodorna hej vilt ur min mun, tyvärr inte till den som egentligen borde höra det. Men sedan ventilerade jag lite med vänner, så då gick det över! Bra eller dåligt, ja det beror väl på. Har väl blivit gammal och klok och tänker efter en gång extra istället för att gasta och skrika direkt...;-(Och när jag blir arg så kommer dom där tårarna, inte heller alltid så bra. Jag vill ju inte visa att jag är en mespropp som gråter bara för att jag blir arg. För jag är ju egentligen ingen mespropp... Det måste jag börja jobba bort direkt! Ett mål för 2014 kanske?;-))
Har haft terminens första barngympa pass och träffat 30 underbart galna barn med hur mycket spring och energi i benen som helst! Önskade att jag hade haft 1/100 del av deras härliga energi varje dag!;-)

8 kommentarer:

 1. Ett tips för att lindra lite: Gör kamomillte. Låt det svalna. Badda runt ögonen.

  SvaraRadera
 2. Tror att det finns receptfri salva på apoteket. Värt att kolla upp ? Krya på er ! Kram /Berit

  SvaraRadera
 3. Åh fy, minns hur jobbigt det var... vi har *peppar-peppar* sluppit detta de senaste åren, men håller med att det verkar konstigt att man skulle få vara på dagis med "aktiv" ögoninflammation... det finns ju risk att personal smittas (förutom alla andra barn).
  Läser inspirerat om din motion och längtar tills min snuva/bihåle-tjafs försvinner, försöker göra det lilla man kan med kosten så länge...
  Hoppas ni blir bättre i ögonen snart och att inte den tredje drabbas (eller 4:e eller 5:e...)
  http://mittispenaten.blogspot.se/2014/01/inspirera-mera-del-1.html

  SvaraRadera
 4. Det finns två sorters (egentligen många fler men men) av den vanliga ögoninflammationen, som heter konjunktivit (bindhinnekatarr). Har man bara den utan förkylning så smittar den och barnen får inte gå till dagis mm, men om den är ihop med förkylning så smittar den inte och barnen behöver inte vara hemma. Men det fattar inte dagispersonalen.. så många år jag försökte få dom till det. (även när jag jobbade på ögonmottagningen - är utbildad ögonsjuksköterska innan operation...)
  Ofta räcker det att skölja ur och torka ur ögonen med vanligt kranvatten och det kan vara riktigt besvärligt med klåda, sveda och gegga och/eler rinnande ögon. Men håll ut ;-)
  Kram o krya på er <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt svar! Så då smittar nog våran då? Dom är varken förkylda eller hängiga... Men skiten är kvar...
   Tack!
   Kram K

   Radera
  2. Vassego... eller sorry <3 Kram

   Radera
 5. Gråter också när jag blir arg nuförtiden. Fattar inte varför. Men man har kanske blivit lite klokare ;)

  SvaraRadera
 6. De behöver givetvis inte använda ögondroppar då besvären går över... Ge det tid och badda med ljummet vatten. Visst det är inte roligt, absolut inte! MEN om vi använder antibiotikapreparat till höger och vänster kommer det till sist att sluta i katastrof!! Antibiotikaresistens för med sig förödande konsekvenser och då står vi nog hellre ut med våra infektioner som kommer och går. Krya på er.

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!