måndag 6 januari 2014

Jag är på gång, jag är laddad, jag är tänd!!!

Efter en fruktansvärt lat höst bokstavligt talat med nästan noll träning, har jag nu åter hittat tillbaka till den där sköna feelingen och ett rus av träningsglädje rusar runt i min kropp!!
Så klart blir jag mer peppad nu när jag är "PT" till min käre make och då växer ju så klart min enorma tävlingsmänniska i mej! Jag måste hela tiden slå Jonas träning och då tvingar jag mej iväg och träna trots att jag sneglar på soffan och vill slänga ner min rumpa där!
Som igår tex. Barnen lekte med kompisar, Jonas drog på gymmet och det var lugnt här hemma. Jag pustade ut i soffan lite, men sedan tog jag de där steget och drog på mej träningskläderna istället och ställde mej på CTn och trampade en svettig mil!
Jag har hittills lyckats springa/CT:a och gå 4,1 mil sedan nyårsdagen! *hejja*
Vi pratade jag och Jonas om hur jag som människa har blivit mycket piggare, gladare och positivare sedan jag gått ner i vikt dom sista åren. Förr var jag mer negativ, sur, arg och fick konstiga vredesutbrott utan några vidare anledningar. Nu är jag inte alls så, jag känner att jag liksom har mer koll på mitt humör och kan styra upp och få kontroll på det, utan att bli så där fruktansvärt arg direkt!
Hemmaträning is da shit när tiden tryter... Jag gillar att träna i grupp, men den där tiden som ständigt flåsar mej i nacken och med sena kvällar själv hemma med barnen så går liksom inte det ihop sig riktigt. Då är jag så tacksam att jag har min älskade CT som jag bara kan hoppa upp på när andan faller på och köra som faaan!;-) Dessutom finns det ju en miljon andra bra övningar som man kan köra på hemma med sin egen kroppstyngd, som tex plankan som är en av mina stora favoriter! Just nu kör vi plankan minst en gång per dag här hemma jag och Jonas. Vi tar det lugnt än så länge och kör 45 min *2. Men jag kommer sakta men säkert att öka upp dessa sekunder så att dom snart blir minuter och i april ska vi ha snygga magar!;-)
Imorgon är det åter "vanlig" vardag och då är det knixigare att få till alla dom där träningstillfällena som vi vill få till. Så idag ska träning och mat planeras ut i minsta lilla detalj!
Nu är jag på gång, jag är laddad, jag är tänd!!;-)

7 kommentarer:

 1. Jisses, ni går ut starkt med 45 min *2 i plankan. ;)
  Lycka till med träningen och coachingen!

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat!!!!!! Din inspiration smittar av sig så Tack =) Jag gick en pw på 6.8 km på 57 min såååå gott nu tusan kör vi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Kram Frida

  SvaraRadera
 3. Ett litet roligt tips avseende plankan, lite vanlig vardagsmotion och en liten inbördes tävlan. När ni sitter o kollar Tv´n och det är paus gör ni plankan > paus i programmet = plankan, släng er ner på golvet och se vem som ger upp fortast ;) När pausen är slut intar ni åter soffläge. En rolig variant av plankan ;)

  SvaraRadera
 4. Du är inspirerande du, man blir ju träningssugen bara av att läsa din blogg. Jag har ett tag funderat på att köpa en CT o blir ju inte mindre sugen av att läsa här. Jag vet bara inte vad man ska köpa, måste det vara en värsting? Jag vill ju ha en som är stabil. Har du något tips? Hoppas det går fortsatt bra för dig o Jonas, ni kommer vara supersnygga i april!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä absolut ingen värsting... Jag har en billig och den har hållt i snart 3 år och mååånga mil! Det är dick dax för mej att köpa en ny, men man kan säkert hitta en bättre begagnad på blocket!
   Tuuusen tack för dina ord!
   Kram K

   Radera
 5. Hemmaträning is the shit. Tränar enbarn hemma och sparar massor med tid!! Heja er båda!! Kram

  SvaraRadera
 6. 45 min ggr två, faan vad grym du är... Hahahahahahaaaa!!!

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!