måndag 14 maj 2012

Godnattsaga!

Numera är det inte jag och Jonas som läser godnattsagorna här i familjen på kvällarna. Nej det är självaste Douglas som blivit sååå grymt duktig på att läsa! Han läser numera oxå små bokstäver och hej vad det går!
Om jag är stolt? Ja det är bara förnamnet;-)
Det roliga är att Alfred ligger så snällt och lyssnar på när storebror läser ur den bok han valt och fastnar Douglas på ett ord så försöker Alfred hjälpa honom trots att han inte har en susning om vad det står i boken;-).

Nyss fyllda 7 år och så duktig! Det känns som om dagens barn kan mycket mer än vad vi kunde när vi var små? Inte kunde jag läsa innan jag började första klass? Inte så bra iallafall? Och inte kunde jag de små bokstäverna? Fast å andra sidan kanske jag inte var så clever som Douglas är. Tur att han ärvt pappas hjärna....;-)
Jag är iallafall stolt som en tupp när jag hör honom läsa för oss varje kväll! Det är så härligt att själv få ligga där brevid och koppla av till en nattsaga;-)!

(Skryt jag vet... Men det är klart att man måste få skryta om sina barn, det är ju de bästa vi har!! )

6 kommentarer:

  1. Klart du ska skryta om dina barn! De ÄR ju duktiga!

    Så gulligt när de läser för de mindre, så sitter Theo och läser för lillasyster också och de tycker båda att det är lika kul! :-)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Skryt så mycket du vill, jag är lika stol som du över K!

    SvaraRadera
  3. Härligt! En kompis tjej är oxå 7 i år och hon läser med för fullt, häftigt när de knäcker koden liksom :)
    Judit läser också en del här hemma, det var en gång det var en gång det var en gång.... men sen blir det oftast inte mer..
    kram j.

    SvaraRadera
  4. Mysigt!
    Det är likadant här faktiskt.
    Bra träning för alla parter :-)
    Hoppas tisdagen blir bra.
    Kram K

    SvaraRadera
  5. :) man får flashbacks till när man var liten o satt vid köksbordet o ljuda ord när mamma lagade mat. :)
    Jag kunde förövrigt läsa innan jag började skolan o just läsning o svenska har vart favoämnena genom hela min skoltid. Ja eller läsandet var ju roligast hemma när man valde själv.

    Mysigt att han läser för sina syskon. Man blir ju änna rörd här på andra sidan.

    Kommer ihåg syster som lärde sig boken utantill o läste för mamma när hon var sådär fem. Men själva koden knäckte hon inte förns i skolan tror jag. :)

    SvaraRadera
  6. Aw så kärt! ;-) Klart man ska skryta om sina barn (förutom de föräldrar som gör det på fel sätt...) Duktig är han iaf! Kram

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!