tisdag 15 maj 2012

En skitkonstig känsla....

Detta med att vara hemma känns helskumt , fel och konstigt... Jag lämnar gossarna på skolan och förskolan och så åker jag hem helt själv och här sitter jag... En skitkonstig känsla...
Det är jobbigt och man känner sig på ett sätt lite värdelös... Jag vill verkligen ha ett jobb nuuuu!

Dessutom blir man slö och inte tar sig för något... Ju mindre man har att göra, ju slöare blir man... Det ät bättre när man har häcken full och schemat är fullbelagt för då håller man igång och gör saker på löpande band utan att tänka på att det är någon stor grej... Nu kan tex städning, handling och andra vardagsysslor bli till en jättegrej för mej. Helt sjuk egentligen... Och detta känner jag nu, bara efter 3 veckor som arbetslös... Hur blir dom som varit arbetslös i ett år då?

Jag försöker att inte gräva ner mej. Jag försöker att fixa alla sysslor innan grabbarna kommer hem så allt sånt är klart och sen kan jag fokusera på dem resten av dagen! Njuta mitt i allt, ja för det är lätt att glömma bort....

Imorgon ska jag åter igen på arbetsförmedligen och på måndag tänkte jag skriva in mej inom kommunen som springvikarie! Jag måste få känna mej behövd och komma ut i arbetslivet!
För det är rätt tort på arbetsfronten på annat håll... De jobben jag har sökt har ännu inte hört av sig, men jag hoppas att det snart ringer ett samtal som säger att de vill träffa mej;-)

Alltså jag är så kass på detta med stämplingen och dessa 75 dagar hit och dit. Den ena säger så och den andra si...
Hur är det egentligen? Hur ska jag gå till väga för att förlora minst dagar? Hur bör jag jobba och inte jobba? Snälla hjälp mej i denna djungeln, någon?!

14 kommentarer:

  1. usch och fy, jobbig känsla. men jag hoppas verkligen att du får ett vikariat nu över sommaren som sen fortsätter till ngt fast!
    det löser sig!

    SvaraRadera
  2. Försök att njuta jobbet kommer !! Ut i solen eller i regnet vad det nu är så blir allting lättare !! Sitter man bara inne och gör hushållssysslor hela dagarna så blir man deprimerad tillslut.. Jag vet :) Som har varit hemma i 4,5 år nu . Har visserligen barnen hemma ( blir som ett jobb ) men ibland blir själva vardagen alldeles för lika och man går ner sig. Man måste variera sig i veckorna..

    Gick hemma i ett halvår i Danmark , innan vi fick våra barn och jag klättrade på väggarna och kände mig nere.. Men då tog jag tag i livet och mig själv . Började träna och gjorde saker för mig själv. Som tur var det under en sommarperiod :) Det känns ju lite bättre att solen lyser . När man är uttråkad och vill inget annat än jobba!!

    Kämpa på !! Och försök att njuta liiite i alla fall ;)

    Du kanske ska skaffa en liten kanin att ta hand om om dagarna hihihiihihi

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Men du. Kan jag föreställa mig att det är riktigt jobbigt att gå hemma men snart dyker det upp ett jobb. Det är jag helt övertygad om! Försök att låta bli att gräva ner dig. Du är för bra för att känna så!
    Stor Kram

    SvaraRadera
  4. Usch.. Det är snart dags för mej att tänka dina tankar också. Jag vill inte.
    Vad hände med oss!?

    KRAM

    SvaraRadera
  5. Blä, stackare. Jag förstår dig, jag avskyr att gå hemma och dröna, vill oxå va behövd och jobba. Usch o fy. Hur långt kan du tänka dig att pendla? Det måste ju finnas jobb nånstans tycker man...
    Kan vi inte ha framtidsmöte så länge och plantera fröt så får man ( du) nåt att luska i? PUSS o KRAM

    SvaraRadera
  6. Usch, jag kan tänka mig hur du känner det. Jag blir en soffpotatis när jag inte har en massa måsten, det är så lätt att strunta i tvätt, städ och sånt en stund. Ska bara först liksom... :-) Du kanske skulle sätta upp ett litet schema för dig själv, så att du kan njuta av lediga stunder med gott samvete? Typ, lämna grabbarna, gör detta och sedan var ledig?
    Hoppas att du har en fin tisdag iaf,
    kram!

    SvaraRadera
  7. Jag kan inte säga att jag förstår hur du känner för då ljuger jag,
    men jag kan skicka dej ett gäng cyberkramar.
    <3

    SvaraRadera
  8. Kan inget om A-kasseregler, men jag är övertygad att någon snart ser din kapacitet och anställer dig!
    STOR kram!
    M

    SvaraRadera
  9. Lider med dig. Var själv arbetslös länge innan jag fann mitt kall och började vikariera inom barnomsorgen och sedan studerade till förskollärare.

    Mitt råd är se till att sysselsätta dig på något sätt, träna på dagtid när du har dina barn på förskolan, baka, träffa andra människor, det är livsfarligt att bara bli hemma och börja t.ex. följa såpor på tvn inte för att jag tror du skulle börja med det. Jag gjorde små listor på vad jag skulle göra vissa dagar :)

    SvaraRadera
  10. Jag har förbrukat mina 75 dagar med a-kassa vid sidan om arbete. Spelar ingen till hur du jobbar under de 75 dagarna.. Det är när de tar slut du måste tänka. Där är ju jag då. Jobbar ju men inte heltid (än) så om jag får för lite timmar en vecka måste jag tacka nej till jobb. För då är det enda lönen jag får. Så om jag får 6timmar jobb en vecka får jag inget annat.. Alltså när 75 dagar är slut får du ingen a-kassa vid sidan om arbete. De enda som blir lidande är ju de arbetssökande! För ingen är ju oumbärlig. Dumma dumma påhitt!!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men snark! E det sant...fan va korrkat!

      Radera
  11. hej hej..
    TACK för ditt grattis.. :) Ja det är en underbar känsla när kilona går av en.. :) och denna gång känns det "speciellt" på något sätt, det är verkligen sista gången jag går upp i vikt för nu har jag hittat löpningen och kommer stanna på en "normal" vikt med hjälp av den.. :)

    Arbetslöseten ja.. jag är delvis arbetslös men tar inte ut någon akassa alls, för mina 75 dagar är snart slut och då skulle jag få välja på att säga upp min lilla fasta tjäsnt jag har eller bli utan a kassa och då tog jag bort a kassa helt.. skönt att slippa ha arbetsförmedlin flåsandes i ryggen med.. men visst vissa månader blir det knappert om inte det finns tillräckligt jobbtimmar..

    Lycka till iaf.. KRAM

    SvaraRadera
  12. Du tappar dagar från de 75 om du tar på dig mindre än heltid en vecka. Det räknas på timmar (heltid 40 timmar). Går du t.ex ut och jobbar en och en halv dag = 12 timmar så räknar dom resterande (som du varit arbetslös) från dina 75 dagar. Du kan alltså tappa del av timme eller hela timmar.
    Och när dessa 75 sen är slut så är det som MissC skrev. Tar du en dag arbete får du inte stämpla resterande 4 dagar, enda lönen den veckan blir alltså för den enda arbetsdagen du gick ut och jobbade.
    Hoppas du förstår hur jag menar?

    Och att de löser sig! är själv i samma situation och det är skitjobbigt!

    KRAM

    SvaraRadera
  13. Jag har varit utan jobb sen sommaren 2008 men jag valde det själv. Men det är viktigt att göra saker på dagarna annars blir det som du säger en stor grej av något litet.
    Tyvärr vet jag inget om A-kassa.

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!