torsdag 13 oktober 2011

Snabb fruktlimpa!

Jag äter för tillfället inte så mycket bröd... Nej jag försöker undvika åtminstånde de kolhydraterna så gott det går;-) Dessutom tycker jag att bröd kan lägga sig som en stor degklump i magen och jag blir helt uppsvälld...
Men så blev jag ändå sugen på bröd igår så då slängde jag ihop en fruktlimpa! Jo jag bokstavligt talat slängde ihop degen, för så fort går det att göra detta bröd! Och sånt gillar jag... Här har man inte tid för en massa jäsningar och sånt, nej det ska gå snabbt med 3 kids springandes kring benen;-)
Snabb fruktlimpa!

Detta här behöver du:
5 dl kärnvetemjöl med fullkorn
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl gojjabär (torkade) eller tex aprikoser, russin eller tranbär. (jag körde på både gojjabär och aprikoser.)
2 msk honung
2 msk matolja
4 dl filmjölk eller naturell yoggi

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en avlång bakform som rymmer ca 1½ liter.
2. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke. Hacka aprikoserna om du använder såna.
3. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör snabbt samman till en slät deg.
4. Klicka upp degen i formen och släta till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50-60 minuter. Låt brödet svalna utan form inlindat i en bakduk!
Ät och njut med smör och ost!!
Lycka till!
Blir brödet så här dagen efter...? Det är lugnt, inget mögel;-) Nej det kan tydligen bli så... En slags reaktion från de små solroskärnorna... Och ja de smakar precis likadant;-)!

4 kommentarer:

  1. Ett annat snabbt sätt är att köpa fruktlimpa på ICA Maxi. Så gjorde jag idag =)
    Men jag ska nog testa ditt recept nån dag också!

    SvaraRadera
  2. Mmmm lät gott! Men HUR klarar du dig utan macka??
    VAD äter du istället? Inte bara ägg va?
    Kram kram från en "macka-med-kaffe-ätande-sugen-som-fan-på-kvällarna" =)

    SvaraRadera
  3. Nu har jag precis stoppat in denna fruktlimpa i ugnen! Ska bli gott med frukost i morgon bitti ;-)

    Blev lite sugen att baka matbröd när jag åkte hem från jobbet idag och blev att minnas detta recept... fick skrolla ner en bit och där var det :-)

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!