söndag 2 oktober 2011

Mumsig spätta!

Mina idéer på mat är just för tillfället slut.... Det känns som om jag lagar samma mat hela tiden och blir så grymt trött på min egen mat. Men så har jag en mamma som vågar pröva hej vilt i köket! Hon prövar säkert minst 2 nya recept i veckan och givetvis är hon så snäll och ger dom recepten till mej sen! Perfekt när man liksom har en testpilot så att man själv slipper testa maten om den skulle vara äcklig eller så;-)
Idag fick jag ett nytt recept på spätta med kräftost. Så till kvällsmat serverade jag denna kanongoda rätt och alla i familjen åt 2 gånger var och då är det verkligen bra betyg;-)
Så nu tänkte jag vara så snäll och dela med mej av detta fantastisk goda och väldigt lätta recept!
Spätta med fylld kräftost! (ca 4 portioner)

600 gram spätta (jag tog fryst som hade tinat)
400 gram kräftost
2 dl grädde
Dill
Salt och Peppar
Citron och kräftstjärtar till garnering

Gör så här:
Vispa grädden, rör i kräftosten och lägg sedan en liten klick av röran på fisken och rulla sedan ihop. Salta och peppra lite på fiskpaketen. Lägg fiskpaketen i en ugnfastform och häll sedan över resten av röran. Klipp på lite dill eller ta fryst, båda går lika bra!
Sätt in formen i ugnen på ca 225 grader i ca 30 minuter.
Ta fram och dekorera med citronen och kräftstjärarna och servera med potatis! Själv avstod jag från potatisen ikväll och tog istället kokt blomkål och det smakade super bra till!

Lycka till!

7 kommentarer:

  1. Ser gott ut...Såg att dom gjorde detta på "Halv åtta hos mig" i veckan också! Måste nog testa det där! Kanske tittar din mamma också på det ... Hihi... =)

    SvaraRadera
  2. Jag gjorde me fisken ikväll, men min blev inte lika lyxig som din. Såg inte alls lika gott ut får väl se vad dom säger imån när vi ska äta den!!! Kram JohannaH

    SvaraRadera
  3. mums!
    kör alfabetet - det är skitkul, inspirerande och lite jobbigt - men SÄLLAN kommer det bli samma samma under den här "utmaningen" :D

    SvaraRadera
  4. Fan, vad jag gillar din blogg bra kommentarer,roliga inlägg. Det är så vi är vi dalkullor? Eller

    SvaraRadera
  5. Mmmm, lät riktigt gott! Det måste vi testa! tvivlar dock på att det är något sonen äter... Eller har du några knep?
    Kramen

    SvaraRadera
  6. Hej
    Här kommer ett toppenrecept som jag bara älskar. Kan göras lite magrare om du väljer typ, minifraiche....

    Portioner: 4
    4 laxbiter
    4 tomater
    4 msk färsk basilika
    4 tsk riven peppartot
    3-3,5 dl fraiche
    potatis eller ris

    Hacka tomaterna, jag tar ut kärnorna. Blanda med basilika, fraiche och pepparrot. Salta och peppra fisken. Häll över blandningen. In i ugnen
    225 grader, 15 minuter.
    Vill man lyxa till det lite, koka sparris och servera till.

    Må så gott.....

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!