onsdag 9 februari 2011

Dagens middag!

När min matinsperation sviker mej åker jag till min snälla svägerska som alltid har en massa roliga och nyttiga recept på lager! I söndags när jag var där skrev jag av en hel hög och idag lagade jag ett av recepten! De blev en kycklinggryta med citron och dill!
Så för er som känner att ni vill ha lite inspiration på mat kommer här receptet! Bör tillägga att Jonas som avskyr blomkål, åt just blomkål idag;-)

Ett blomkålshuvud
Ca 3-4 kycklingfiléer
En burk cream fraiche
2 dl vatten (här tog jag en skvätt matlagningsgrädde istället)
en buljongtärning eller fond
2-3 morötter
½ pkt dill
Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva blomkålen i skivor, lägg dem på en plåt och ringla över olivolja och salt. In i ugnen i ca 20 minuter för rostning!

Dela kycklinfilérna i mindre bitar och stek dem. Häll sedan i cream fraichen, vattnet(grädden) buljongen, morotsslantarna. Låt de småputtra i ca 5 minuter. Riv sedan skalet av en citron och pressa i ca ½-1 msk citronsaft och häll i grytan. Låt de sedan småputtra i ytterligare några minuter. Precis innan servering häller du i dillen!
Servera med rostade blomkålen och potatis eller ris för er som vill. Själv avstog jag från det, men inte de övriga i familjen;-)
Smidigt och lätt och de gick hem hos alla i familjen!!

Lycka till!

4 kommentarer:

  1. Vad snäll du är, men jag har väldigt många onyttiga me tyvärr... Kram JohannaH

    SvaraRadera
  2. Såg och låter mkt gott.... ska testa de imon! spännande:)

    SvaraRadera
  3. Ser riktigt gott ut! Men måste skriva ett litet ?-tecken för hur "nyttigt" creme fraiche och matlagningsgrädde är ;)

    SvaraRadera
  4. Alex: Om man slår ut de på 4 kycklingfilér á ca 2 dl cream fraich och ca 2 dl grädde och ca 6 portioner mat. Så blir det inte så onyttigt;-)Och enligt mej så tycker jag att de är ganska nyttigt;-) Dessutom åt jag inga kolhydrater till och måste ju ge kroppen lite energi, eller hur;-)
    Hoppas att du är nöjd med mitt svar;-)
    Kram K

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!