fredag 12 november 2010

Vegetarian?!

När jag var liten och fick reda på vart köttet och mjölken kom ifrån så slutade jag att både äta kött och att dricka mjölk... Det har hängt kvar i hela min uppväxt och det är först nu i vuxen ålder som jag åter äter kött och tycker att det är gott. Men ibland kan jag få mina återfall när jag sitter där och äter mitt kött från grisen, kossan eller kycklingen. Då får jag liksom för mej att det både råmar, nöffat och kuckelikuar.... Men jag biter ihop för att inte visa barnen att jag mår dåligt av att äta kött. Nu tycker jag att de kan äta de, men när de är så gamla så de fattar själv vad kött är... Ja då är det upp till dem om de vill äta kött eller inte... Mjölken den dricker jag igen, dock aldrig "ren"... Skulle aldrig få för mej att dricka ett glas mjölk rakt upp och ner. Nej det faller mej inte riktigt i smaken...

Förra fredagen när jag var hos Hanna på tjejfest blev vi bjudna på en supergod vegetarisk lasagne. Idag lagades den i vårt kök och jag tror tametusan att den gick hem hos både stora och små;-) Den är såå god och jag slipper höra i min hjärna på de stackars grisarna och kossorna när jag äter;-)!!


Så här delar jag med mej av receptet till er som vill skippa köttet en dag!!

Vegetarisk lasange!

Ca 10 tomater

2 gula lökar

1 pkt go greens gröna linser

1 grön paprika

1 gul paprika

3 st rivna morötter

1-2 pkt krossade tomater

Vitlök efter smak

1 pkt naturell keso

salt, svartpeppar och ev lite socker för att mjuka upp smakerna.

Finhacka och riv allt. Fräs lök, paprika och vitlök i olja en liten stund blanda i tomaterna och koka samman. Häll i resten av ing. och koka ihop och krydda. Varva grönsaksröran med lasangeplattor samt ett lager naturell keso. Avsluta med grönskasröra och riven mozarella ost och/eller vanlig riven ost. 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter kanske mer.

Lycka till!!!

4 kommentarer:

  1. haha, förlåt att jag skrattar, men du skriver så roligt. Ja, om man hör hur de nöffar så kan jag förstå dig :)
    Är heller ingen mjölkälskare, men ibland kan jag bli vansinnigt sugen på mjölk.
    Kanske kroppens sätt att tala om att den behöver det. Vad vet jag )
    Den vegetariska lasagnen ska jag verkligen prova ngn dag.
    Det lät supergott..
    Önskar er en fin helg

    SvaraRadera
  2. Åhh så gott det lät!! Får man kanske testa! Men jag har abslout inga problems med att äta djur. Inte mina barn heller. De frågar varje måltid om det är grisrumpa eller korygg de äter ;o).

    Jag har dig i åtanke ;o). Ge mig helgen så ska jag bara ha fixat en annan banner och lite så... Måste ju "städa" bloggen först ;o).

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Jag förstår dig!
    Jag kan bli hyperäcklad av kött ibland om jag verkligen tänker på vad det är :( Eller grillad kyckling... Kan knappt dela en färdiggrillad kyckling från affären, för då vänder det sig i magen på mig. Rått kött är faktiskt riktigt osmakligt att hantera.

    Men jag är ändå en köttmänniska, så jag skulle nog inte klara att låta bli kött helt. Man får bara försöka låta bli att tänka på var det kommer ifrån, och fantisera om att det finns filéodlingar och skinkträd :D

    SvaraRadera
  4. smaskens!!!!
    jag började äta kött i somras igen efter 5 års uppehåll från rött kött. lite läskigt men nu är jag galen i bacon. försöker att inte tänka på vart det kommer ifrån.

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!