fredag 9 mars 2012

Fibermuffins!

Kände för att göra en lite godare mellis, fredagen till ära! Skippa de torra gamla mackorna och yogging och äta något smarrigare, men ändå mättand!
Har sett i flera tidningar ett reklamrecept från kellogs all-bran på fibermuffins som sett så goda ut!
Så sagt och gjort slängde jag ihop vääärldens enklaset recept och vi har precis ätit de smarriga muffinsarna!  Jag åt 1½ muffins och är spräng mätt nu;-) Men de var sååå goda så jag kunde inte låta bli att äta...(Det är ju ändå fredag liksom;-))
De var så där lagomt söta och dessutom har jag lurat i mina barn lite extra fiber utan att de visste om det;-) *he*he*
Bananen gillades inte av Douglas och Alfred, men det gjorde jag och Fabian! Men smaken är ju som baken och gillar man inte att ha banan i kakan så kan man ju blanda i tex blåbär eller hallon istället, vilket jag ska prova nästa gång jag bakar dem!;-)
Här kommer de smidiga och enkla receptet på fibermuffinsarna!
Fibermuffins!
Ca 8 stora muffins

Detta behöver du:

4 dl kellogg´s all-bran regual eller plus
2½ dl mjök
2 dl fullkornsmjöl (Jag tog hälften dinkelmjöl och hälften vetemjöl och de gick utmärkt! Nästa gång ska jag prova ha bara dinkelmjöl)
½ dl kakao
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 dl socker
1 ägg
1 msk olja med neutral smak, tex solrosolja (Tog själv vanlig olivolja)
1 banan

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Rör kellogg´s all-bran med mjölk i en skål och stäl den åt sidan.
  3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, salt och socker i en separat skål.
  4. Rör i ägget i flingblandningen och därefter oljan.
  5. Vänd sedan ned mjölblandningen i smeten.
  6. Skiva bananen och blanda i den.
  7. Fyll muffinsformarna till 3/4 med smet. Grädda i 200 grader i ca 15-20 minuter. Känn efter med en sticka så att muffinsarna är färdiga.
  8. När de svalnat, strö över lite florsocker, ät och njut!;-)
Lycka till!

4 kommentarer:

Tusen tack för din kommentar!