Har sett i flera tidningar ett reklamrecept från kellogs all-bran på fibermuffins som sett så goda ut!
Så sagt och gjort slängde jag ihop vääärldens enklaset recept och vi har precis ätit de smarriga muffinsarna!
De var så där lagomt söta och dessutom har jag lurat i mina barn lite extra fiber utan att de visste om det;-) *he*he*
Bananen gillades inte av Douglas och Alfred, men det gjorde jag och Fabian! Men smaken är ju som baken och gillar man inte att ha banan i kakan så kan man ju blanda i tex blåbär eller hallon istället, vilket jag ska prova nästa gång jag bakar dem!;-)
Här kommer de smidiga och enkla receptet på fibermuffinsarna!
Fibermuffins!
Ca 8 stora muffins
Detta behöver du:
2½ dl mjök
2 dl fullkornsmjöl (Jag tog hälften dinkelmjöl och hälften vetemjöl och de gick utmärkt! Nästa gång ska jag prova ha bara dinkelmjöl)
½ dl kakao
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 dl socker
1 ägg
1 msk olja med neutral smak, tex solrosolja (Tog själv vanlig olivolja)
1 banan
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Rör kellogg´s all-bran med mjölk i en skål och stäl den åt sidan.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver, salt och socker i en separat skål.
- Rör i ägget i flingblandningen och därefter oljan.
- Vänd sedan ned mjölblandningen i smeten.
- Skiva bananen och blanda i den.
- Fyll muffinsformarna till 3/4 med smet. Grädda i 200 grader i ca 15-20 minuter. Känn efter med en sticka så att muffinsarna är färdiga.
- När de svalnat, strö över lite florsocker, ät och njut!;-)
Lycka till!
Låter gott!
SvaraRaderaTack för tipset :-)
Kram
hörredu dom där ska jag definitivt testa! :D
SvaraRaderaMums:)
SvaraRaderaDe lät riktigt goda :) Kram, Ingrid
SvaraRadera