söndag 6 mars 2011

Pelargonklipp!

Kom ut till förrådet och fick syn på mina vinterförvarade pelargoner. Jag har helt glömt bort dem och de har inte fått en endaste gnutta vatten av mej under hela vintern. Men ändå hade kommit massor av nya härliga skott som dragit iväg på längden! Oftast sköter min mamma vårklippet på dem. Men eftersom att hon är sjuk så har de liksom inte blivit av. Tror att de kanske är lite sent för att klippa ner dem. Men pelargonerna är världens tacksammaste blomma så den tar sig nog;-)!

Nu är de iallafall nerklippta, fått vatten på sig och fått komma fram i solljuset. Så nu står det nog inte på förrens de kommer massor av härliga skott och knoppar på dem! Längtar så tills den dagen de är så varm så jag får ställa ute de små sötingarna!
Tror nog banne mej att pelargonblomman är min absoluta favorit bland sommarblommorna, den är både tacksam och vacker och sånt gillas;-) Vilken sommarfavorit har ni?

4 kommentarer:

  1. Orkidéen (alla årstider). Men du menar att t.o.m. en sån som jag (som bara klarar av gröna växter) även klarar av att hålla liv i en pelargon? Det är nästan så att jag börjar hoppas... :-)

    SvaraRadera
  2. pelargonre, i love love love!!!! sen är hortensian en favvo, har ju tom tatuerat in en. :)

    SvaraRadera
  3. Tack för påminnelsen!! Jag vinterförvara mina hos min far och det är så lätt att glömma dem.

    Och vilka härliga bilder ovan från er Söndag!! Så gött nu när småttingarna kan vara ute och leka utan att trilla i varje snöhög!! Vi har tom grillat ute idag :o).

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Vad mysigt att kunna plocka fram förra säsongens blommor (=samtidigt slippa lägga pengar på nyinköpta)... tycker oxå att pelargoner är helt underbara och hör liksom sommaren till. Vi har alltid ett gäng i stugan men hemma har vi inte börjat med blommor än, måste få lite ordning i trädgården först.


    Härligt att kunna vara ute en hel dag, vi tog bara en snabb eftermiddagsprommis eftersom Judit var lite hängig även igår..

    Kram

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!