Det var både smidigt, supergott, lätt att laga och nyttigt! Och man ville liksom bara ha mer och mer av den;-) Jag serverade quinoa till, men man kan servera potatis eller ris till oxå. Eller inget alls om man vill vara riktig nyttig;-)!
Här kommer iallafall receptet och som vanligt kan jag inte hålla mej till recepten som de ska vara så jag tog allt på en liten höft;-)
Det här behöver du:
4 lax fileér (portionsbitar)
2 lime
Ett paket sockerärtor (Givetvis hade jag glömt att köpa, men hade herekoverts och de gick minst lika bra!)
4 tomater (Där blev det nog mer än 4 eller kanske mer. Alfred stod och mumsade i sig massor under tiden jag lagade så jag hade ingen direkt koll;-))
½ purjolök
1 gul paprika (Hade ingen gul hemma så de bidde en grön istället och även de funkade minst lika bra!)
1 röd paprika
1 röd chili
Creme fraiche el gräddfil (tog creame fraiche och det skulle vara ca 1tsk men överdoserade nog till minst 1 msk;-))
2 lime
Ett paket sockerärtor (Givetvis hade jag glömt att köpa, men hade herekoverts och de gick minst lika bra!)
4 tomater (Där blev det nog mer än 4 eller kanske mer. Alfred stod och mumsade i sig massor under tiden jag lagade så jag hade ingen direkt koll;-))
½ purjolök
1 gul paprika (Hade ingen gul hemma så de bidde en grön istället och även de funkade minst lika bra!)
1 röd paprika
1 röd chili
Creme fraiche el gräddfil (tog creame fraiche och det skulle vara ca 1tsk men överdoserade nog till minst 1 msk;-))
Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader
Lägg laxbitarna på varsin folie bit och krydda med salt och peppar.
Dela limen i två och droppa saften på laxen.
Finhacka chili,paprika och purjolök och skär tomaterna i båtar,
låt sockerärtorna vara "hela".
Dela upp grönsakerna och lägg dom på fisken,
toppa med en tsk gräddfil eller creme fraiche och stäng igen "paketen"
och grädda i ugnen i ca 30 minuter.
Lägg laxbitarna på varsin folie bit och krydda med salt och peppar.
Dela limen i två och droppa saften på laxen.
Finhacka chili,paprika och purjolök och skär tomaterna i båtar,
låt sockerärtorna vara "hela".
Dela upp grönsakerna och lägg dom på fisken,
toppa med en tsk gräddfil eller creme fraiche och stäng igen "paketen"
och grädda i ugnen i ca 30 minuter.
Vet att de är många som glömmer creme fraiche/gräddfilen, men de går minst lika bra att klicka på de efter att "paketen" är klara eller skippa de helt om man vill vara toppen nyttig!;-)
Lycka till!!
Åh det lät ju supersmaskigt!!! Det måste jag prova en dag :) Mums så gott !
SvaraRaderaDet låter supergott så det där ska jag absolut prova! =)
SvaraRaderaGud så gott det lät och så enkelt. Me like :) ska jag testa här hemma!
SvaraRadera